Чужбина

Демонстрации на националисти за 1 май в цяла Европа

Международният ден на труда, един празник който левичарите от много време се опитват да си присвоят, бе отбелязан от редица националисти в цяла Европа с демонстрации. Така тези, които наистина се трудят, се противопоставиха, както на опита на социалните паразити от левия спектър да похитят празника, така и на глобалистката експлоатация и финансова спекула, рушаща националните държави. Сред тях бяха и наши приятелски организации, някои от които, част от Съюз “Крепост Европа”.

1 май в Германия

Партия “Десните” (Die Rechte) организира шествие в Дуисбург, което събра голям брой националисти от града и цялата страна. Въпреки интензивната кампания на всички леви организации – от Антифа екстремистите до СПД (Германската социал-демократическа партия), целяща да попречи на провеждането на проявата, тя се състоя. Дори опита за протест и блокада на маршрута на “Десните” претърпя пълен провал. Шествието премина по целия предвиден маршрут, без инциденти.

Един от основните лозунги издигнати по време на проявата, бе призивът за освобождаване на Урсула Хавербег – една 90 годишна старица, вкарана от германските власти в затвора, заради “престъпление на мисълта” – едно абсурдно по Оруелски обвинение. Ден след тази акция обаче, последваха сериозни репресивни действия на германската полиция, срещу клона на партия “Десните” в Дортмунд. Нашата статия по този случай може да прочетете тук.

Чехия

По повод 1 май, нашите приятели от Национален и социален фронт (Národní a sociální fronta) бяха организирали факелно шествие в град Бърно, което събра стотици националисти. Срещу проявата бе организиран протест от крайно левите, който представляваше в основната си маса, сбирщина от декласирани елементи – от хипита в розови хавлии, тупащи по барабани, през анархисти пънкари, фамозни гей активисти, няколко либерала със знаме на ЕС и тумба цигани. Ярък контраст с вида на националистите и стройните колони на шествието. При опит за провокация от страна на левите, полицията се намеси като задържа петима от тях и един националист.

Плътен кордон от тежко екипирани полицаи, конна полиция, кучета и дори хеликоптер съпътстваха проявата. Макар самото шествие да се състоя, то не премина по първоначално предвидения маршрут. Саботирано от градските власти, то бе прекратено преждевременно, преди да достигна предвидения краен пункт. Организаторите определят това като грубо погазване на закона и ще търсят правата си по съдебен път. Въпреки това, може да се каже, че проявата определено бе успех за НСФ и показа нарастващия потенциал на организацията. Снимки от проявата може да видите тук.

Швеция

Съратниците ни от Нордическото движение за съпротива (Nordiska motståndsrörelsen) организираха демонстрации в северната и южната част на Швеция – в градовете Кунгелв и Лудвика. Стотици националисти се включиха в тези прояви, като те не преминаха без провокации от страна на крайнолевите. По време на демонстрацията в Кунгелв, Антифа лумпени и мигранти опитаха да нападнат мирното шествие на скандинавските националисти. Полицията първоначално не попречи на левите екстремисти да достигнат до шествието и се намеси, едва след като охраната на проявата, снабдена с предпазни щитове отблъсна атаката. Вместо да концентрират усилията си срещу провокаторите, полицейските части атакуваха и националистите, които се отбраняваха. От паветата и бомбичките, които междувременно хвърляха левите екстремисти, пострадаха основно конете на полицията, охраняващи шествието.

В демонстрацията провела се в град Лудвика, участие взе и делегация на нашите френски приятели от движението “Националистите” (Les Nationalistes), дошли за да покажат своята съпричастност с борбата на шведските патриоти. Лидерът на организацията Иван Бенедети бе поканен и държа слово пред участниците в проявата. Срещу акциите на националисти остро се изказа председателят на Световния еврейски конгрес Роберт Сингер (същият, който настояваше за забрана на Луковмарш). Той поиска властите в Швеция да забранят Нордическото движение за съпротива, въпреки че това е в остър разрез със законите на страната, защото организацията е напълно легална.

Така на 1 май, националните движения в Европа показаха за пореден път, не само, че въпреки огромните усилия на враговете ни, националната идея е все още жива. Но и че тя е в подем, които става все по-осезаем. Битката за бъдещето на нашата Европа, далеч не е приключила – тепърва започва победоносният ни марш.

Подобни статии

Коментара

  1. В България кога? 🙂 За 9 май контрапротести против червените шествия?

  2. БНС СТАТИИТЕ ВИ СА МНОГО ИНТЕРЕСНИ И ДОБРЕ НАПИСАНИ!МОЛЯ,АКО Е ВЪЗМОЖНО КАЧВАЙТЕ ПО-ЧЕСТО СТАТИИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button