Международна дейност

Нашите нации, нашата Европа – Съюз “Крепост Европа”

Вече втора седмица в медиите се обсъжда събитието, което организирахме, а трети ден по ред то е сред основните теми в национален ефир. Едни от най-отявлените антибългарски кръгове нададоха вой до небесата. Разбира се, техните тези получиха широка гласност, докато нашите позиции почти не бяха отразени. А там където бяха частично отразени, ги придружаваха груби опити за неприкрити внушения. Не може да кажем, че сме изненадани, тъй като това е обичайна практика на медиите, зависими от политическата конюнктура. Естествено нямаме никакво намерение да влизаме в обяснителен режим към нашите врагове, нито ще се оправдаваме за нещо. Вместо това ще ви представим, какво всъщност представлява този така обсъждан проект – Съюз “Крепост Европа”.

Събитието, което се състоя на 21 април в София, спокойно можем да наречем историческо. То не мина без трудности, но опитите за саботаж от страна на антибългарски и антинационални кръгове не можаха да ни попречат.  На срещата под надслов “Заедно за Европа на отечествата” представихме официално един проект, който подготвяхме от известно време и към който се присъединиха наши приятели от пет европейски държави. Ден преди официалното му представяне, се проведе работната среща, на която на практика учредихме този съюз, който постави сътрудничеството ни на едно принципно ново и по-значимо ниво.

Освен Български Национален Съюз, сред учредителите на проекта са партия “Десните” (Die Rechte) – Германия, движение “Националистите” (Les Nationalistes) – Франция, Легион Унгария (Légió Hungária), Народен и социален фронт (Národní a sociální fronta) – Чехия и представителите на “Щурм” (“Szturm”) – Полша. С някои от организациите имаме над 10 години съвместно сътрудничество, други формации са наскоро създадени, но зад тях са национални активисти със сериозен опит зад гърба си и наши приятели, с които поддържаме връзка. Основното нещо, което ни обединява е разбирането, че само сътрудничеството между европейските националисти може да спаси нашите народи и нашата обща цивилизация. На самата среща бяха обсъдени много въпроси и бе разработен план за съвместната ни работа. Името на което се спряхме за проекта бе Съюз “Крепост Европа”, а за мото избрахме “Нашите нации, нашата Европа”. Бе приета и обща декларация от организациите учредители, която да представи проекта пред широката общественост. С нея може да се запознаете ТУК.

Всичко това бе официално представено на 21 април в София. Освен със самият проект, присъствалите на срещата имаха възможност да се запознаят и с всяка от организациите зад него. Кратко представяне на своите идеи и дейност бе подготвила всяка от формациите. За съжаление единствено полските ни другари не можаха да останат за тази част, поради по-ранен полет, но бяха подготвили предварително презентация, която представихме. След края на официалната част имаше възможност и за лични разговори с гостите. Бяха подготвени и рекламни щандове с безплатни материали на всяка от организациите.

Ще кажем няколко думи и за името на проекта, на което се спряхме – Съюз “Крепост Европа”. Избрахме думата съюз, която да го характеризира, защото това е на първо място една доброволна коалиция отворена към онези европейски националистически формации, които споделят вижданията ни. Защото в единството ни е нашата сила. За нас Европа трябва да се превърна в крепост, която да е сигурен дом за нашите народи, да е гарант за защитата на нашите национални култури и на общата ни цивилизация. Но крепостта не е просто структура за пасивна защита. Тя е база, укрепена точка, сигурен център, от който започва похода за налагане на влияние. Защото наша цел е и възвръщането на водещата роля на Европа в световен план.

И ако нашите противници търсят символика в датата, то ето им символика за размисъл. На 20 април 1876 г. избухва Априлското въстание – един бунт на народа ни срещу една неевропейска, ислямска империя, под чиято гнет пет века страдат предците ни, която е постоянно надвиснала заплаха над целия континент. Бунт, който отключи онези процеси, довели до освобождението ни и до почти пълното изтласкване на тази чужда неевропейска заплаха от Балканите.

И 21 април – денят на католическия Великден, седмица преди православния Великден – каква по-добра метафора, както за предстоящите изпитания, така и за Възкресението на нашите народи и нашата цивилизация, за които се борим.

Прочетете учредителната декларация на Съюз “Крепост Европа”.

Подобни статии

Един коментар

  1. Много се радвам, че най-сетне се появи светлинка в мрака, в мракобесието, в което е затънала днешна Европа. Нека тази малка светлинака се превърне в огромна факла, която да поведе марша към новия възход на национализма в Европа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button