Международна дейност

Учредителна декларация на Съюз “Крепост Европа”

Актуалната ситуация

Днес всички европейски народи са изправени пред безпрецедентна заплаха, която поставя под въпрос самото оцеляване на нашите нации. В световен мащаб, антинационалните сили са взели връх и работят систематично за унищожаването на нациите ни. Атакувани и разрушавани са нашите етнически общности, нашата духовност, нашата културна идентичност, нашата история, традиции, дори самата основа на нашите общества – традиционното семейство и най-базовата идентичност на човека – половата. Това е нов тип замаскиран тоталитаризъм, който се опитва да пречупи и оформи човека, според волята на социалните инженери. Заплашени сме от пълно унищожение и добре трябва да осъзнаем това. Нашите врагове действат глобално и добре координирано. За да е ефективна нашата съпротива срещу тях, тя също трябва да бъде глобална и да става все по-добре координирана. Това е основната идея зад този проект.

За проекта

Съюз “Крепост Европа” е един проект, целящ да обедини онези европейски националистически организации, които споделят нашите цели (описани по-долу), за да бъде общата ни борба още по-ефективна.

Ако трябва да посочим едно от най-важните неща, които отличават нашия проект от всички други, то това е начинът, по който той възникна. Много подобни инициативи от миналото, които не постигнаха желания успех, бяха родени първоначално като идея, последвана от опит да се организират формации, които до преди това не са имали почти никакви контакти помежду си. При нас се случи точно обратното. Някой от организациите, които са в основата на този проект имат над 10 години общо сътрудничество зад гърба си. Идеята да създадем една подобна структура дойде като естествено продължение на това сътрудничество.

Ние не обещаваме лесни и бързи резултати – напротив, очаква ни тежка и продължителна борба. Но това, което можем да гарантираме е, че упорито ще следваме поставените цели. Ако всеки от нас е доказал нещо през годините, то това е упорството в борбата. А победата принадлежи на най-упоритите.

Дългосрочни цели:

  1. Наш основен приоритет е физическото, културното и духовно оцеляване на нашите народи и на европейската цивилизация. Но за нас това е само началото. Нашата борба е за възраждането на народите ни, за един общоевропейски подем, за създаването на един нов тип взаимополезно обединение на европейските нации, стъпило на хилядолетните ни традиции и култура, основано на взаимно уважение. Една Европа, която да е крепост на нашата цивилизация. Една процъфтяваща Европа, която е заела достойната си водеща роля в световен план.

  2. Всеки европейски народ трябва да е господар в собствената си земя и да определя за себе си, каква да е формата на управление и държавна организация в страната му. Националният суверенитет трябва да бъде уважаван. Ние издигаме принципа за сътрудничество между нациите, като се противопоставяме на диктата на наднационалните институции.

  3. Времето на шовинизмът и братските войни на нашия континент трябва да остане завинаги в историята. Уреждането на всякакви спорни въпроси между народите ни трябва да става единствено по мирен път. Основите на този диалог ще бъдат положени в хода на сътрудничеството ни в общата борба срещу глобалната заплаха надвиснала над всички нас.

  4. Сътрудничеството между европейските националисти трябва да става все по-тясно, като на тези база трябва да се изградят бъдещите структури на едно общоевропейско обединение, една истинска Европа на нациите. Ние не се борим просто за реформирането на ЕС – тази институция от самото си създаване е дълбоко антинационална и антиевропейска. Идеологията зад нея е унищожителна за народите ни и прекият резултат от политиката на ЕС е най-голямата заплаха за оцеляването на коренното население на Европа и самата ни цивилизация. ЕС трябва да бъде заменен от нещо принципно ново – структура защитаваща националните общности, нашата култура, история, традиции, идентичност. Всеки европейски народ има своето уникално място в нашата обща цивилизация, която трябва да отстояваме заедно. Европа принадлежи на европейците.

  5. Пълно ликвидиране на влиянието на антинационалните сили. Независимо дали става въпрос за идеологически течения (като марксизма във всичките му разновидности – от класическия, до културния и постмодернизма) или формални и неформални структури и организации (ционистко лоби, масонство, леви партии и организации, джихадистки групи). Те трябва да бъдат разглеждани като заплаха за сигурността и самото оцеляване на нашите народи и да бъдат третирани съобразно това. Трябва да се вземат мерки настоящата заплаха никога вече да не се връща.

  6. Третата позиция е направлението в което трябва да поемем. Както комунистическата и другите левичарски  утопии, така и дивият капитализъм и консуматорското общество са вредни и пагубни за нациите. Печалбата и частния интерес не могат да стоят над добруването на националната общност. Но също така, човек не бива да бъде лишаван от индивидуалност и да се превръща в безправен роба на системата, а националната общност да се сведе до една маса от биоединици. Човек може да се развива пълноценно и хармонично като личност, само когато се осъзнава като част от своята общност, за чието благо се бори. Човек трябва да има будно национално съзнание и да разбира, че борейки се за доброто на народа си, се бори и за собственото си добро.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button