Чужбина

Полицейска акция срещу централата на партия “Десните” в Дортмунд

Ескалация на напрежението по време на кампанията на евроизборите

Днес сутринта полицейски сили в германския град Дортмунд, заедно с прокурори, са влезли в централата на партия “Десните”. С помощта на съдебно решение за обиск, те са иззели цялата налична документация на партията, включително списъци на членовете, счетоводни документи, пропагандни материали, архив и т.н. Освен самите помещения на партията, е претърсен и апартамента на Михаел Брюк, организационен секретар на “Десните”, както и складове на онлайн магазина Patrioten Propaganda. В следствие на което, освен споменатата вече партийна документация, са иззети и няколко няколко компютърни конфигурации, принтери и около 15 мобилни телефона.

Каква е целта на претърсванията?

Официалната причина за тази акция е съмнение, че е възможно от събраните от партията  общо около 4500 подписа, за участие в европейските избор, 12 (дванадесет!) да са били фалшифицирани. В Германия, както и в България, всяка партия, която участва на изборите за европейски парламент, е нужно да събере определено количество подписи в своя подкрепа, за да може да бъде регистрирана за участие в тях. В Германия този брой е 4000 подписа. От “Десните” са събрали над 6000 подписа, но след проверка от избирателната комисия, около 1500 от тях са се оказали невалидни, заради липсата на всички задължителни реквизити на подписалия се човек. Въпреки това останалите 4500 подписа на напълно достатъчни за регистрация за изборите и съответно такава е дадена на партията от избирателната комисия. Така че дори и въпросните 12 подписа да са наистина фалшифицирани това, първо, не може да повлияе на нейната регистрация за изборите заради достатъчното събрани подписи и второ, партията по никакъв начин не може да носи отговорност за всички подписи, които са й изпратени (в конкретния случай тези 12 подписа са изпратени от симпатизанти на “Десните” от малък град в североизточна Германия), нито има възможност да ги проверява графологически. Всичко това навежда на мисълта, че акцията на полицията и прокуратурата, проведена по това време и по този начин, имат съвсем друга цел от официално оповестената.

Какви са истинските причини за претърсванията?

Партия “Десните”, която е партньор на Български Национален Съюз в новосформирания миналия месец в София европейски Съюз “Крепост Европа”, е партия с не много голяма членска маса, но е изключително активна в политическата си дейност. С участието си в кампанията за евроизборите тази активност допълнително се е покачила и благодарение на провокативни пропагандни материали и множество предизборни събития в цяла Германия, тя е увеличила непрекъснато популярността си сред германските гласоподаватели преди евровота.

Именно тук трябва да се търси истинската причина за случилото се тази сутрин. Защото ако партия “Десните” успее да вкара дори само един евродепутат в Брюксел, това ще бъде водачката на листата на партия – Урсула Хавербек. 90-годишната жена излежава двугодишна ефективна присъда в германски затвор, с единствената вина, че си е позволила да изкаже мнение, което е неудобно за днешната политическа система във Федералната република. Но ако тя бъде избрана за евродепутат, ще се ползва с имунитет и съответно ще трябва да бъде освободена от затворническата килия. Което обаче ще бъде невероятно звучен шамар по антинационалната политическа класа в Германия, която се опитва всячески да запуши устата на дисиденти като госпожа Хавербек, дори и с такива брутални методи, като този, да затвори една 90-годишна старица заедно с тежки престъпници за две години.  

При тези обстоятелства дори и на малко дете трябва да му е ясно, че е абсурдно да се говори, че предполагаемата фалшификация на 12 подписа е причината за претърсвания и изземвания в такива размери. Очевидно е, че целта на германските власти е да затруднят максимално много “Десните” в тяхната предизборна кампания и по този начин да се опитат да предотвратят тяхно влизане в европейския парламент. И за да постигнат тази цел те няма да се спрат пред използването на репресивни мерки, в които иначе са обвинявани тоталитарни държави.

Ние, от Български Национален Съюз, изказваме нашата солидарност с германските ни съратници и се надяваме създадените пречки да не ги спрат от постигането на заветна цел – да видят Урсула Хавербек свободна, след избирането й за евродепутат. Напълно наясно сме, че подобни действия от управляващата антинационалната върхушка са очаквани навсякъде в Европа, където националисти се опитват да пробият лъжовната фасада, която корумпираните европейски елити са създали около себе си. Но макар те да ни затрудняват и забавят в нашия път, те няма да могат да ни спрат. И ще дойде денят, в който европейските народи отново ще бъдат свободни от тиранията и потисничеството на тези сили, които целят само едно – заличаването на суверените държави и хомогенните нации в Европа!

Подобни статии

Един коментар

  1. После някакви либералчета и бюрократчета ми говорят за демокрация,свобода на словото и т.н.Пожелавам на госпожа Хавербек всичко най-хубавото и дано излезе от затвора.Бог да ви пази от комунисти и капиталисти!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button