Анализи

Нашата Европа не е вашия съюз

Много често нашите противници ни обвиняват, че сме антиевропейски настроени. Казват, че искаме да разрушим Европа, че сме против европейските ценности. Но когато те използват думата “Европа” и всичките й производни, нямат предвид европейския континент с неговите народи, богата култура и история, а Европейския съюз, който е една изкуствена конструкция на победителите във Втората световна война.

Ако трябва да признаем едно нещо на нашите врагове, това е факта, че през последните 50 години успяха да наложат “Европейски съюз” за синоним на “Европа”. Резултата е, че днес в представите на почти всеки европеец, в частност и българин, ЕС олицетворява идеята за силна Европа. Особено в България тази представа е толкова силно застъпена, че никой не противоречи, когато в последните десетилетия ни се натяква непрекъснато, че “България трябва да стане европейска държава” и че “Българите трябва да станем европейци”. Все едно трябва да вземем България от някъде другаде и да я пренесем на европейския континент, а не че тя е там от хилядолетия. Или да произведем нови българи, като че не сме един от най-древните европейски народи. Тази пропаганда превърна “Европа” в мръсна дума за едни и криворазбран блян за други.

Една от най-тежките задачи пред нас като националисти, е да успеем да отнемем от брюкселските бюрократи монопола върху думата “Европа” и да я изпълним отново с този смисъл, който може да върне славата на нашия континент като люлка на човешката цивилизация. Това, което трябва да обясним на всеки наш сънародник е, че Европейският съюз не е олицетворение на Европа, а напротив, нейно отрицание и най-голям враг.

Европа не е ояли се чиновници в Брюксел, не е безсмислени директиви и свръхрегулация, не е културен марксизъм, джендър пропаганда и политическа коректност. Европа е родина на древни култури, на велики постижения в изкуството, архитектурата, науката, на бележити мъже и жени. Европа е семейство от народи, дали облика на модерния свят. Народи, които макар и да имат своите собствени традиции, обичаи, езици и манталитет, носят и общ дух и характер, който ни прави близки и ни позволява да се разбираме лесно. И ние, българите, сме част от това семейство, не по силата на някакъв временен съюз или договор, а по силата на нашия древен произход и култура. Най-добрия пример за това е, че макар и да сме били пет века под робството на един неевропейски, азиатски народ, само за няколко десетилетия, след освобождението си, успяваме да се интегрираме успешно в това цивилизационно семейство, към което принадлежим от хилядолетия.

Затова днес, ние като български националисти не е достатъчно да се борим само за спасението и възраждането на нашето Отечество. Защото без свободна Европа на Отечествата, в която всеки народ да може сам да бъде господар на своята съдба, не може да има независима и благоденстваща България. Днес борбата за България е и борба за Европа и обратното.

Ние, заедно с нашите съратници от другите европейски държави, трябва да свалим маската от лицата на тези, които се наричат “европейци” и “радетели за обединена Европа”. Защото те не са нищо повече от интернационалисти, които искат да унищожават идентичността на европейските народи, превръщайки ги в аморфна маса от консуматори. Европа е нашия общ дом, а не техния безроден съюз!

Като част от общоевропейската борба на националистите от нашия континент, Български Национален Съюз, организира на 21 април среща с представители на няколко националистически организации от Европа, на която ще бъде представена нашия нов общ проект, който ще стартираме. Повече информация за срещата и участниците може да намерите ТУК.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button