Международна дейност

Лидерът на CasaPound посети БНС

На 26 ноември делегация на италианската организация “КазаПаунд” (CasaPound), начело с водача на организацията Джанлука Ианоне, посети София и се срещна с представители на Български Национален Съюз. Целта на срещата бе да установи по-здрави връзки за бъдещо сътрудничество между двете организации.

Преди официалната част гостите имаха възможност да се насладят на традиционната българска кухня и да се докоснат до атмосферата на народния стил по време на организирания от домакините обяд в традиционен български ресторант. Кратка разходка из центъра на града, включваща разказ за историята на забележителностите, покрай които премина групата, бе част от програмата. След това делегацията бе посрещната в централния щаб на БНС.

Там Пламен Димитров, водач на Софийската организация и завеждащ международните отношения в БНС, представи накратко историята на Съюза, неговите борби и бъдещи цели, както и проекта Съюз “Крепост Европа”. Симултанен превод от български на италиански осъществяваше Борис-Михаил попТодоров.

След представянето организациите размениха знамената си, а българските домакини подариха на италианските си съратници портрет на генерал Христо Луков с посвещение на български и италиански.

Добрите впечатления, придобити от двете страни, неизменно ще доведат до активно сътрудничество с най-голямата италианска националистическа организация в бъдеще.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button