Протести и акцииЧествания и възпоменания

90 г. от позора в Ньой

Ньой - няма да простим, няма да забравим

Тази година се навършиха 90 години от подписването на унизителния Ньойски договор, който постави България на колене пред страните победителки в Първата световна война. По силата на Ньойския диктат България загубва Южна Добруджа, Беломорска Тракия, Западните покрайнини – Босилеградско, Царибродско, потвърдена е отново загубата на Македония, като по силата на договора към отнетите земи е присъединена и Струмишка област. На 28.11.2009 г. БНС/ГВАРДИЯ съвместно с Кръв и чест – Българияпроведоха традиционното годишно шествие в гр. Пловдив. Кръглата годишнина почетоха националисти от цяла България. Продължилото повече от два часа факелно шествие премина през централната част на града, докато националистите скандираха „СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН“, „Българио, събуди се“, „Тук марширува Националната съпротива“ и други лозунги.

„Въпреки черната дата, моята оценка е положителна, защото за пореден път имаме повод да се съберем националисти от различни групи и заедно да излезем на улицата. Нашата мисия през следващата 2010 година е да работим за обединението на националистите в България и да мачкаме безпощадно онези, които ни се изпречват на пътя“, каза пред събралите се Боян Расате. В заключителната част на протестния марш говориха също Ивайло Колев от Кръв и чест – България, Симеон Костадинов от БНС  и Лъчезар Стоянов.

След речите Ивайло Колев обяви мероприятието за приключено и повечето от присъстващите се събраха в предварително запазено заведение, където дълго разговаряха и обсъждаха свойте впечатления.

БНС/ГВАРДИЯ и Кръв и чест – България благодарят  на всички, които присъстваха.

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО и ПОБЕДАТА ЩЕ БЪДЕ НАША

До следващият път.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
X