Културно-просветна дейност

Среща във Военния клуб

На 4 юни в София се проведе ХХХ юбилеен конгрес на Български Национален Фронт. БНС участва в организирането на конгреса и съдейства за протичането му. Като официални гости от Националния съюз бяха поканени Боян Расате, Ивайло Дачов (ГВАРДИЯ) и Андриана Митева.

По-голямата част от делегатите и гостите  на конгреса бяха възрастни хора, емигранти или преминали през лагерите на комунистическия режим. В приветственото си слово Боян Расате заяви, че приноса на БНФ за Българщината е огромен – “Вие бяхте на първата линия в борбата срещу интернационалния комунизъм и въпреки всички неволи не се предадохте. Дори само с това години наред Вие отстоявахте Българщината. С това Вие станахте пример за нас”. Български Национален Съюз е продължител на делото, започнато от Съюза на Българските Национални Легиони (СБНЛ) и продължено в емиграция от БНФронт. Расате отбеляза още, че присъстващите са “историческата връзка между дедите ни, загинали за Отечеството и днешната Българска младеж”.

В края на своето приветствие Боян Расате се обърна към свойте съратници с думите “Сега е наш ред да се докажем като достойни наследници на дедите си” и завърши с призива “БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО”.

Думите му бяха посрещнати с бурни ръкопляскания от гостите и делегатите на конгреса.

БНФронт е непартийна организация учредена в Мюнхен през 1948 г.  Почетен председател на БНФронт през 1986 г. става Иван Дочев – един от водачите на СБНЛ.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button