Чужбина

Нови репресии срещу лидер на френските националисти

За пореден път властите във Франция подложиха на репресии Иван Бенедети, един от най-авторитетните и дългогодишни дейци на френското национално движение. Водачът на организация “Националистите” (Les Nationalistes) бе демонстративно арестуван на 25-и януари и държан в ареста близо 48 часа, заради инцидент, станал през 2019 година.

Става въпрос за събития, разиграли се през октомври 2019 година, когато “жълтите жилетки” с подкрепата на националисти провеждат масова демонстрация против законовите промени, даващи достъп на еднополови “семейства” до програми за изкуствено оплождане и отглеждане на деца. Тогава журналисти от предаването “Le Quotidien” пристигат заедно с група крайно леви активисти и се опитват да провокират безредици (честа практика на журналистите от въпросното френско предаване е да организират групи крайнолеви активисти, които да извършват провокации срещу националистически прояви, докато те отразяват конфликта, който са създали). Наглите и арогантни провокатори са отстранени от проявата, без да бъде използвано физическо насилие срещу тях, но при конфронтацията са повредени микрофони на предаването. Това е причината срещу Иван Бенедети да бъде започнато разследване за организирано нападение и унищожаване на собственост.

Ареста и последвалото задържане на Бенедети, две години след самото събитие, са абсолютно безсмислени и нелепи от правна гледна точка. Но от чисто политическа, целта им е ясна – демонстрация на сила, опит за сплашване и желание националистите да бъдат деморализирани, като държавата им демонстрира, че ще ги репресира безнаказано, ако не отстъпят от идеите си. Същевременно, това е сигнал и към крайнолевите – да ескалират със своите провокации, за което няма да им бъде търсена отговорност.

Подобна политика е напълно обичайна за либералните режими, унищожаващи систематично идентичността и традициите на европейските народи. Но подобни репресии не само не спират подема на национализма, но и мотивират още повече всеки, решил да се бори за народа си.

Ние от Български Национален Съюз изказваме своята солидарност и подкрепа към Иван Бенедети и всичките ни френски приятели. Ще следим внимателно развоя на събитията.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button