Протести и акции

Протест “Спрете Буш!”

Реч срещу БушБуш – световен терорист

На 9-ти юни 2007 г., в София се проведе протестен митинг против визитата на американския военнопрестъпник Джордж Буш. Националистите от Български Национален Съюз бяха сред основните участници и организатори. Шествието потегли в 10:00 часа от НДК, като премина по бул. “Витоша” и завърши пред народния театър “Иван Вазов”.

Под мотото “Спрете Буш!” и скандиранията “Буш – световен терорист”, протестиращите изказаха своето неодобрение към американската външна политика и безропотното съгласие и подкрепа на неговите лакеи в България.Пред събралите се Боян Расате каза, че въпреки идейните различия на протестиращите, те не трябва да се разделят под партийните знамена, а да се обединят под националното знаме в името на своите общи интереси.

След приключване на протеста по традиция органите на реда написаха на Боян Расате акт за нарушаване на обществения ред. Този път формалния повод беше, че след приключването на протеста митингуващите отказали да приберат знамената и лозунгите си. Според тях Расате трябвало да им въздейства и да ги принуди да го сторят.

Welcome, mr. Mass-murderer

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button