Протести и акции

Протест в Пазарджик

Активист от протестаМладежи се изправят против Общинския съвет в Пазарджик

Едва 100-ина души протестираха вчера против решението на Общинския съвет на Пазарджик да откаже безвъзмездна помощ от 12,6 млн. евро от ЕС за създаването на ново депо за отпадъци. Така закриването на старото сметище и изграждането на ново депо за битови отпадъци отговарящо на европейските изисквания, ще трябва да стане с пари от джоба на данъкоплатците.

Според изискванията на ЕС старото сметище трябва да бъде закрито през юни 2009 г.

От БНС казаха, че не са учудени на малкия брой протестиращи – “В България гражданско общество няма. Едва когато се заринем в боклуци ще му дойде времето. “

На протеста присъстваха и представители на РИОС, където  техен експерт изтъкна предимствата днес ново депо да бъде изградено с дарените от ЕС пари, а не както предпочитат общинарите – “с частно-публични средства”, които биха били тежест за гражданите, но заради по-слабия контрол могат да бъдат по-лесно усвоявани.На 17 юли Общинския съвет ще прегласува решението си и ще вземе окончателно решение – “За или против ново депо с безвъзмездни средства от ЕС”. По изключение на заседанието ще присъстват и представители от БНС.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button