БНС

Прокуратурата иска забрана на Български Национален Съюз

Днешната новина, че прокуратурата иска забрана на Български Национален Съюз, не ни изненада особено, като се имат предвид събитията от последните няколко седмици. Даже смело може да кажем, че точно това очаквахме да се случи в дните преди Луковмарш. Още когато главния прокурор Иван Гешев разпореди прокурорската проверка преди 3 седмици, без тя да бъде провокирана от нищо конкретно, на нас ни стана ясно, че противниците на факелното шествие в памет на ген. Христо Луков, които от години се опитват с всякакви средства да провалят това напълно законно мероприятие, са намерили инструмент, с който най-накрая да постигнат пъкленото си дело. Последните събития показаха, че прокуратурата се е поставила в услуга на тези антибългарски кръгове и сега тя действа като техен изпълнител на мокри поръчки.

Аргументите за забраната, които се споменават в прессъобщението на прокуратурата, са повече от смехотворни и абсурдни. Очевидно бързайки да завършат проверката преди провеждането на Луковмарш тази година, прокурорите са се чудили какво да си изсмучат от пръстите, за да може да внесат исковата молба за забрана на БНС в Софийски градски съд. Особено твърдението, че нашата организация е “военизирана структура”, защото използваме униформи и термина “комендант” в уведомления за мероприятие до Столична община, шокира със своята нелепост. Да, наши членове носят униформи на определени събития на Съюза, и то не от 3 седмици, когато ненадейно Иван Гешев реши, че трябва да бъдем проверявани, а от 19 години, от когато е регистрирана и функционира нашата организация. Ние никога не сме го крили, напротив на страницата ни съвсем ясно е описано защо носим униформа, какво представлява тя и какво символизира (Може да прочетете подробно тук). Ако от това може да се съди, че ние сме военизирана структура, то на всеки, който някога е носил футболна тениска, трябва да се гледа като на професионален футболист.

Подробно ще коментираме аргументите на прокуратурата за забраната, обаче когато имаме възможност да се запознаем с тях официално. Защото в момента информация получаваме само от прессъобщенията на държавното обвинение. След като видим официалната искова молба с приложените доказателства, заедно с нашите адвокати, ще подготвим и защитата ни пред съда. Но ако наистина прокуратурата използва като аргументи това, което представи пред медиите, то едва ли ще има съдия в България, колкото и да е компрометирана съдебната ни система, който да постанови забрана на БНС.

През всички 19 години от своето съществуване, Български Национален Съюз е организирал стотици публични мероприятия и е развивал обществена дейност, като винаги е спазвал българското законодателство и когато е било нужно сме съгласували нашите действия със съответните държавни институции. Няма нито един случай за тези години, когато на наше събитие да е нарушен обществения ред или наш член да е осъден за дейност, свързана с работата на организацията.

Затова под искането за забрана на Български Национален Съюз прозира все по-ясно лицето на настъпващия тоталитаризъм в България. Да, този тоталитаризъм носи демократична маска и пипа доста по-фино от този, по времето на комунистическата диктатура, но и той има същата цел – да ликвидира всеки истински опозиционен глас и да репресира всеки неудобен за антинационалния елит. Така бавно, но сигурно, се превръщаме в дисиденти в тази корумпирана политическа система и сме принудени ежедневно да усещаме нейните удари, макар и те да са маскирани като действия на институции в правова държава. Но да не забравяме, че и Народния съд е имал официална легитимация в системата, в която той е функционирал!

За съжаление ударите срещу нас не идват само от репресивните органи на държавата. За това съдим от едно изречение в изявлението на прокуратурата, което ни направи силно впечатление. То гласи: “В последните десет години сдружението е организатор на прояви, които противоречат на чл. 44, ал.2 от Конституцията на Република България, …”. БНС развива дейност от 2001 година, а не само от 10 години. И през тези 19 години дейността на организация е била приблизително една и съща, защо обаче прокуратурата счита, че само през последните 10 години нашите прояви противоречат на Конституцията? Много подозрително става, като се има предвид, че точно преди 10 години бившия водач на БНС Боян Станков-Расате беше свален от поста си и изключен от Съюза. Същия този Расате, след като стана известно, че прокуратурата е започнала проверка срещу нас и след трагичната смърт на нашия бивш член Емил Крумов, изведнъж се появи от нищото и даде няколко интервюта за големи медии, в които се представяше като председател на БНС и говореше от името на някакво “върховно водачество на БНС” (орган с това име никога не е имало в Български Национален Съюз). В тези интервюта той изрече куп нагли лъжи, както за починалия Емил Крумов (който бе отвратен от поведението на Станков и това бе една от причините да се оттегли), така и за нашата организация. Говорейки от името на БНС, той очевидно се опитваше да натрупа негативи на гърба на Съюза. И по всичко личи, че той не е бил мотивиран от тези си действия само от озлоблението си към членовете на нашата организация, които преди 10 години позорно го изхвърлиха от нея, а действията му са синхронизирани с тези на прокуратурата и той напълно подкрепят нейната цел. От много години се говори, че Боян Станков-Расате е използван от службите в България или че върши услуги на дадени задкулисни кръгове в страната ни. Макар никога да не е имало неопровержими доказателства за това, неговите изяви през последните дни, заедно с въпросното изречение на прокуратурата недвусмислено водят в тази посока. Но каквито и да са мотивите на Расате, е факт, че със своите действия той е вреден за българския национализъм и помага на тези, които искат да спрат Луковмарш и работят срещу единството на българските националисти.

Като български националисти ние сме свикнали да понасяме репресиите на властта. Но затова имаме светлия пример на легионерите преди 1944 г., чиято организация нееднократно е била забранявана, и въпреки това не са се пречупили. Имаме и примера на титани като Илия Минев, които дори под най-тежкия комунистически терор не са се отказали от националните си идеали и са ни завещали своя борбен дух. Затова каквото и да се случи от тук нататък, ние няма да предадем нашите предци и ще продължим борбата за национално мощна и социално справедлива България!

Подобни статии

Коментара

  1. Уважаеми господа, как да споделя вашата информация за репресиите спрямо вас, след като не сте дали опция за споделяне във ФБ. Съжалявам искрено и много исках да ви подкрепя.

  2. Т.н. ” ПРОКУРАТУРНИЦА ” , плаче за един нов 9.Юни.1923 г. !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button