България

Проектозаконът за детето – унищожава семейството и развращава децата!

Ново престъпление срещу българската нация се подготвя с усиленото участие на моралните изверги от БХК. От анти-българската организация упорито лобират за приемането на нов Закон за детето, който на практика ще доведе до разбиване на хиляди семейства и масово развращаване на българските деца. От месеци неправителствени организации, отделни будни граждани и представители на православната църква, предупреждават за тази опасност. За момента правителството благоразумно се отказа от приемането на този закон. Но натискът от страна на подривни организации, като БХК се засилва. Крайно важно е хората да са информирани за това, какво представлява този Проектозакон и да бъдат бдителни, за да осуетят приемането му. Допуснем ли го, последствията ще са катастрофални.

Ето какво е становището, относно проектозакона на „Гражданска инициатива за семейството”:  „В обобщение – проектозаконът отнема граждански права; насърчава доносничеството, включително на деца против родителите им; въвежда фактическо самосезиране на социалните служби, които имат право еднолично да преценяват дали действията на родителите са в “най-добрия интерес на детето” по произволен критерий; предписанията им са задължителни за родителите. Това е законообразна маска за едно фактическо беззаконие на изпълнителната власт на най-ниско ниво спрямо всички родители със смъртоносен потенциал за институцията на семейството и явна възможност за безпрецедентни по размер злоупотреби, корупция и престъпления. Подобен закон не може да бъде оправдан с никакви добри намерения, и по-специално чрез емоционалните теми за изоставените деца и за насилието срещу деца. Тези проблеми са от голям обществен интерес и значимост. Използването им обаче за прокарване на законопроект против семейството не само не помага за решаването на тези проблеми, но ще доведе до задълбочаването им, защото тези проблеми са именно резултат от липсата на държавна политика за подкрепа на семейството.” Пълният текст и анализ на проектозакона можете да прочетете тук. Организацията „Гражданска инициатива за семейството” е неформално обединение на граждани, родители и независими НПО-та, което включва и немалко юристи, компетентни по този въпрос.

Да видим какво е становището и на представители на Българската православна църква. Ето какво мисли отец Евгений от Сливен: „Имам чувството, че чл.28 ал.3 са го писали хора извратени – педофили и содомити (хомосексуалисти). Той гласи, че децата от предучилищна и училищна възраст ще учат сексуално и репродуктивно здраве. Представете си уважаеми родители, че Вашето дете, което посещава детска градина, след като се е върнало от там, започне да ви обяснява какво се крие в гащите на мама и татко, как изглеждат тези неща, и какви функции имат. Предполагам ще бъдете впечатлени. Това обаче е „малкото” зло. Има и по-голямо. Дипломираният развратител, ще му обясни, че има и друга страна. Освен че момче и момиче се обичат, може и момче с момче да се обичат, както и момиче с момиче, и че това е съвсем нормално. Ще представят много примери на „чичковци” и „лелки” известни и по-неизвестни, в телевизията, музикалния, филмовия шоубизнес, и системно ще ги убеждават, че това е правилно. И когато ги объркат тотално, и пази Боже, ви кажат, че харесват дете от техния пол, вие ще бъдете безсилни да направите каквото и да било. Защото чл.6 (забраната за дискриминация, която включва и сексуалната) от сегашния законопроект ги пази. И въпреки това, ако вие решите да направите нещо по въпроса, със сегашния законопроект чл.9 ал.4 и след това, чл.77 ал.2, ще ви отнемат децата, и ще ги дадат на приемни семейства и институции, където ще ги поощряват в това, което за вас е омразно. В същия законопроект се говори за обучение в тази насока в чл.27 ал.4 и 5.” Пълният текст на интервюто може да видите тук.   Законът прави възможно и санкционирането на родителите за това, че са завели детето си на църква, като глобите стигат 5000 лева.

Приеме ли се този законопроект, на практика ще се попречи на родителите да възпитават децата си в традиционен морал и ценности. Същевременно развращаването им от гей-активисти, пробутващи агресивна пропаганда на хомосексуализма, под формата на сексуално обучение е подкрепена. Както казахме и в началото – законопроекта ще спомогне и за разбиването на българското семейство. Тоест, няма да е преувеличено, ако кажем, че прилагането на подобен закон ще е директна форма на геноцид срещу населението на България! Ето за това се борят от БХК на практика! За пореден път призоваваме ДАНС и компетентните държавни органи да предприемат цялостно разследване на дейността на тази организация!

Призоваваме и всички българи внимателно да следят тези опити за прокарване на геноцидни закони, за да бъдат пресечени на време!

Подобни статии

Коментара

 1. Хубаво е да се види,че тесногръди хора не липсват в България.

  1. Закона за детето е необходим на педофилските и хомосексуалните лобита,за да си набавят свежа плът.Както и на 103 НПО,които ще въртят мръсен бизнес с деца и ще получават пари за това!

 2. Що за тиква трябва да си, за да наречеш БХК "изверги"???

  1. Що за тесногръд и зомбиран трябва да си,за да си мислиш,че АНТИ Българския хелзинкски комитет работи за България.

  2. Интересно по какво точно разбирате, че работи срещу интересите на България? Разбирам да защитават позиции, които не са адекватни… но позициите на БХК ВИНАГИ са в унисон с общочовешкото разбиране за здрав разум и са ВИНАГИ в подкрепа на равноправието и в противовес на дискриминацията във всичките й форми…

  3. Разсмя ме 🙂 Разбери кой ги финансира,прочети "Закона за детето",помисли и тогава говори,че позициите им са в унисон…но с какво са в унисон и в полза на кого?

  4. Мадам, съжалявам, че ще Ви разочаровам, но:
   1) Сходни текстове работят от години в държавите, които са ни пример;
   2) Колкото и да се иска на организации като БНС и подобните му, да сме европейския еквивалент на Иран или Афганистан, България е отворена държава и законовите ѝ текстове трябва да се съобразяват с нуждите на обществото, а не с психозите на някой политически фракции в него…

  5. Прочети за тези"светли европейски примери" в страните в,които закона е действащ.В Англия родители искат да съдят Камерън(вносител на закона) за престъпление срещу семейството и децата.В Германия са събрани 1 милион подписа срещу произвола на социалните служби!В Русия също,в Швеция,Дания,навсякъде!Информирай се и мисли!

  6. Това не означава, че закона е геноциден, г-жо/г-жице.
   Така работи демокрацията, в случай, че не сте се информирала в десети клас:
   – изработва се закон;
   – подлага се на проверка;
   – внасят се предложения;
   – гражданското общество настоява за корекции;
   – законодателната власт взима мерки.

   Но с пищене и вайкане и храчене по организации, представляващи точно контрола върху законодателната власт не правите нищо освен да влачите народа към тъмните векове…

  7. Към тъмните векове и тоталитаризъм ще доведе точно този закон.Това не е демокрация!Контрол върху закон за семейството могат да упражняват родители,а не хора без семейство и собствени деца,каквито са голяма част от лобистите на закона за детето!Което ме навява на мисълта,че хора без елементарна представа за семейство искат да се домогнат до децата с една друга мръсна цел!

  8. Не мисля, че това Ваше словоблудство би могло да се удостои с отговор несъдържащ сарказъм или откровени подигравки, затова ще изтъкна простия факт, че всички сме били деца и в по-голямата си част: всички сме расли с родителите си, отделно връзките ни със семейството ни траят цял живот и всеки човек, който не е кръгъл сирак или социопат има задълбочени наблюдения върху личните отношения в минимум едно семейство, съответно като социален биологичен вид, имаме достатъчно адекватна представа какво представлява и как работи едно семейство, независимо дали имаме или искаме такова като възрастни.

   След като изяснихме това, е редно да се каже и че не е задължително човек да има деца, за да има позиция какво е необходимо, за да се защитават правата им, както не е задължително човек да има живи баби и дядовци, за да е застъпник на една по-справедлива пенсионна реформа.

   И какво по-точно значи "да се домогнат", бихте ли се обосновали или това е една от мантрите, които се изричат от привържениците на това политическо движение всеки път, когато аргумента издиша?

  9. Смехотворно звучи хора без деца да се опитват да наставляват родителите как да си гледат децата и да дават препоръки!От коментарите ти разбирам,че изобщо не си чел закона ,а само повтаряш заучени фрази.Защо все още няма отговор на внесеното искане от НМР имената на "авторите" на този закон да бъдат изнесени публично?От какво се крият?Защо се крият?Кой ги финансира и с каква цел искат да бъде приет закон,който е юридически абсурд,пълен с неясни формулировки,узаконяващ чиновническият произвол,целящ легализирането трафика на деца?

  10. Г-жо Вие наясно ли сте с темата на дискусията, в която участвате? Моята теза е, че тази статия е повърхностна и популистка и не информира, а просто плюе змии и гущери. Съдейки по коментарите Ви и пълната липса на адекватно водене на дискусия, смея да заявя и че Вие самата не сте много по-различна в мотивацията си от некомпетентната псевдо-журналистическа персона, писала този материал.

   Някои от въпросите Ви са валидни, признавам: тази информация е редно да бъде публична, но това не отговаря на моя въпрос, а отклонява темата към поредната удобна отправна точка, от която да се вайкате и да бълвате змии и гущери…

  11. Мога да ви цитирам до утре членове от закона,които са пълен абсурд.От вас разбрах,че хората,които говорят истината се наричат популисти 🙂 Очевидно е,че след като не можете да докажете,че този закон не е вреден за обществото,по-лесният вариант е да кажете,че бълвам змии и гущери 🙂

  12. Нека напомня едно просто правило в полемиката: важно е какво казваш, но не по-малко важно е и КАК го казваш. В това отношение, може и да имате право, че закона е неефективен и че може да допусне злоупотреби и дори произвол и като стойност мнението Ви ще е валидно на 100% но ако го облечете в грозен изказ и най-вече: съпроводите същинската стойностна информация в мнението си в глупости от калибъра на геноцид, нечовешкото зло на БХК, гей конспирацията, педофилските орди, чакащи закона, за да нахълтат в детските градини… никой сериозен и разумен човек няма да Ви обърне внимание и ще е в правото си да Ви сочи с пръст и да се смее до насита на излагацията, която представлявате.

   Това е причината, повечето организацийки като тази, като АТАКА и т.н. да имат някои политики и позиции, които са напълно адекватни, но никой не ги подкрепя: защото върху стойностното предложение се нахвърля толкова абсурд, толкова смехотворна жлъч и толкова абсолютна идиотщина, че полезното става напълно неизползваемо…

  13. Думите ми подкрепени с доказателства от представителни извадки в страните в които е действащ.Педофили и хомосексуални двойки си поръчват деца.В Русия от близо 2000 отнети от семействата им,поради бедност и дадени за осиновяване в Италия при направена проверка са открити само 5.Останалите деца по думите на министъра на вътрешните работи Роберто Марони,децата са изчезнали в клиники за донори!Преди човек да започне да защитава даден закон,би трябвало поне да види как работи закона в останалите страни.А фактите сочат,че закона работи срещу семействата и децата!

  14. Така, сега ако обичате прочетете цялата дискусия и вижте какво точно становище защитавам. Никъде не съм казал, че Закона е безпогрешен казах, че е редно да се подложи на обсъждане и гражданското общество да внесе предложенията си за корекции и поправки.

   Разбирам желанието Ви да изместите тезиса, но в случая е невъзможно: коментирам само безпардонната селяния, навяваща от материала, а не защитавам самия закон. Несъгласието ми с материала е начина, по който е аргументиран, защото това са безпочвени дрънканици, а не гражданска позиция и е смешно, че това е позиция от организация имаща симпатизанти.

   Даже не е смешно, а е страшно: че подобна тема може да се впрегне в коня на стагнацията, подкрепяна от това движение, вместо да се реализира действителен прогрес в социалната ни сфера чрез активно гражданско общество….

  15. Защо вносителите на закона не се явяват на публични дискусии?Защо не допускат в комисиите,които "работят" по закона(ако изобщо работят) представители на НМР и експерти,които са се изказали срещу закона?Дискусии няма,закона не се преработва,защото трябва да се пренапише всеки член, това са 85 страници абсурд.Пълна потайност и мълчание от страна на вносителите и лобистите!

  16. Хубави въпроси, но не зная защо ги задавате на мен и какво общо имат с това неправителствените организации, съблюдаващи гражданските права на хората да се спазват? Адресирайте НС с тези въпроси пишете на представителите на Вашия избирателен район от управляващата партия, настоявайте за обществени обсъждания, но окато тези въпроси се задават във Фейсбук… нищо няма да се промени.

  17. Направили сме всичко необходимо по въпроса и все още чакаме отговори.

 3. Закона е напълно необходим за тези, които искат България без българите ( особено Сорос, чиито агенти са и БХК, той отдавна работи по въпроса). Закона искат за го прокарат, най-вече, заради правото на превенция, което лежи в него – по всяко време, без причина и без контрол, всеки със спуснат план за "спасение" на деца, ще може да тича у вас и у нас да си избира деца спорад поръчката. Без да има нужда да доказва, че детето ви има нужда от спасение, защото има подозрение, че може да е станало или да стане нещо. Което е напълно и злонамерено оставено на съвестта и компетентността на хора, вероятно не притежаващи нито едното от двете. Ако само малко се замислите, ще видите, че се готви ограбването и на човешкия ни и генетичен ресурс. В следствие на световната здравна и хранителна политика, както и насажданата хомосексуалност, все повече двойки пък и други комбинации съвместно живеещи не могат да имат деца. А могат да си платят за това. Освен това търговията на плът за органи и секс се разраства. Да, това си е голям бизнес, закона е просто мноооого необходим, за да направи от детето беззащитно бездомно псе, което ще може всеки да подритва и убие, според това какво им наредят на СС (социални служби). И не пропускайте – въпреки, че за детето изведено от семейството ще плащат баснословни суми държавата и европа, вие също ще трябва да плащате оказаната ви "социална услуга" до живот. Ясно, че нямат да вземат болни, проблемни и несоциализирани деца в риск. Спомнете си последната си среща с дъжавен чиновник по някакъв повод и честно си отговорете – бихте ли искали някой такъв да пази детето ви от вас и да ви руши живота, без дори да му пука за вас?

 4. За тези,които мислят,че Закона за детето е необходим да го прочетат първо,за да им се изясни,че това е ЗАКОН СРЕЩУ ДЕТЕТО И СЕМЕЙСТВОТО!Геноцид с благословията на държавата!

  1. Аз лично съм чела закона и не виждам нищо геноцидно в него. Не уважавам родители, които третират децата си като своя собственост и "право" и не ги зачитат като личности. Аз искам децата ми да имат право на свободен достъп до медицинска и правна помощ, защото неудобството пред родителя е довело до повече усложения на проблемите, отколкото с нещо е помогнало. Също така държа селянките, които бият и заплюват децата си по улиците (реални ситуации) да бъдат не само лишени от родителски права, но и прибрани в затворите с тежък режим.
   Ако вие смятате, че сте застрашени от Закона за детето, за мен това е знак, че сте един от тези хора.

  2. Сега децата нямат ли право на медицинска и правна помощ?Може да сте чели закона,но явно не сте го дочели.Този закон няма да се прилага при малцинствата и "селянките".Изобщо в закона не става въпрос за правата на децата,а за отнемане на родителските права в полза на държавата и даване на неограничена власт на Сульо и Пульо,както и легализиране трафика на деца!Но,очевидно не сте дорасла за да разберете какво се крие под името"Закон за детето".В заключение да добавя,че този закон е един юридически абсурд пълен с неясни формулировки.И не си мислете,че ако влезе в сила вие няма да станете жертва на нечий анонимен донос и да ви бъдат отнети децата(ако имате такива).Закон,който толерира анонимните доноси е фашизъм!

  3. Не съм казала нищо за малцинствата. Говоря за образовани, бели жени, които бият децата си по улиците. Не ми казвайте, че не сте ги виждали.
   А правото на информираност в момента не е в сила без знанието/разрешението на родителите. И понеже не искам да говоря празни приказки, нали искате да цитираме закона, ето защо смятам, че той е важен:

   Когато детето е навършило 14 години, за разгласяване на лични сведения и данни се взема и неговото съгласие.

   (2) Отношението на дете до 14 години към религията се определя от неговите родители или настойник, а на дете от 14 до 18 години – по съгласие между него и родителите или попечителя му.
   (3) Когато такова съгласие не се постигне, детето може да се обърне за решаване на спора към районния съд лично или чрез дирекция „Социална подкрепа” по настоящия си адрес.

   (2) Детето има право да бъде информирано и консултирано и без знанието на родителите му или на лицата, които полагат грижи за отглеждането му, ако това е необходимо с оглед защита на неговите най-добри интереси и в случай, че уведомяването на тези лица би засегнало тези интереси.

   Чл. 24. (1) За защита на правата си по този закон, детето има право да се обърне към съда. Това право детето може да осъществи лично, ако е навършило 14 години.

   (2) Детето има право на участие във вземане на решенията за неговото лечение. За упражняването на това право, медицинските лица са задължени да предоставят на детето цялата необходима информация за лечението по начин, подходящ за възрастта и състоянието на детето, с цел тя да бъде разбрана от детето и от лицата, които дават съгласие за лечението.

   (3) Съгласието на родителя или попечителя на дете, навършило 16 години, не е необходимо за извършване на здравни консултации, профилактични прегледи и изследвания, определени с наредба на министъра на здравеопазването.

   Чл. 44. (1) При решаването на всички въпроси, отнасящи се до местоживеенето на детето, упражняването на родителските права и задължения и личните отношения с родителите, на мнението на детето се отдава значение, в зависимост от неговата зрелост.
   (2) Когато детето е навършило 16 години, неговото мнение е необходимо при решаването на въпросите по ал. 1.

   (2) Родителите нямат право да използват насилие, принуда и други методи на възпитание, които накърняват достойнството на детето.
   (3) Мнението и желанието на детето се вземат предвид от родителите при решаване на всички въпроси, които водят до промяна в обичайния му начин на живот.

   . (1) При разногласие между родителите и детето, то може да потърси съдействие от дирекция „Социална подкрепа” по настоящия си адрес. На детето се осигурява среща-разговор с вещо лице-психолог, който консултира детето и при нужда, съвместно със социален работник от съответната дирекция „Социална подкрепа”, се изработва план за работа с детето и членовете на семейството му.
   (2) Ако разногласието е по въпрос от съществено значение за отглеждането или развитието на непълнолетно дете или води до промяна в обичайния му начин на живот, спорът се разрешава от районния съд по настоящия адрес на детето.
   (3) Молбата се подава чрез дирекция „Социална подкрепа” по настоящия адрес на детето и се придружава от становище на вещо лице-психолог.
   (4) Съдът разглежда молбата след изслушване на родителите и детето. Неявяването на някоя от страните не е пречка за разглеждане на молбата. Съдът постановява решение, което подлежи на незабавно изпълнение, но може да се обжалва в едноседмичен срок от съобщаването му пред съответния окръжен съд.

  4. Аз пък говоря точно за малцинствата,че насилието при маргиналните групи е всеизвестно,и че този закон няма да се прилага при тях.Това е дискриминация срещу българското семейство.И би ли ми обяснила какво означава"други методи"след като няма формулировка в закона за това?Кой ще определя това?Какво точно означава"достойнството" на детето?Пак няма формулировка за това в закона!Което ще рече ,че това ще се определя от СС и ще им развърже ръцете за произвол на база свободни тълкувания и развинтена фантазия!

  5. Ако се забранява на родителите да водят детето си на църква т.е. да го възпитават в добродетелите и ценностите на религията характерна за дадена държава, а именно нашата – това не е ли дискриминация на религиозна основа? Дискриминацията е противоконституционна доколкото знам. Даването на насока в областта на сексуалното мислене на детето не е ли манипулация на индивид, чието интелектуално ниво не е достатъчно високо за да преценява кое е правилно и кое – не? Такова едно положение прилича на изммама. Доколкото знам измамата е престъпление. А каква база за сравнение има едно дете на 5 – 6 годинки да речем, че да може да определи дали хомосексуализма е нещо нормално или не? И кой ще гарантира на родителите, че техните деца няма да бъдат използвани като заложници да речем, за да се примирят с нещо, или за да гласуват "правилно" примерно? Въобще този закон за кого е правен? За хора или за неграмотници!?

  6. Госпожо Петрова, наистина не разбирам защо сте толкова уплашена от тези други методи, освен ако сама не се съмнявате в собствените си методи на възпитание. И защо смятате, че ако ограничим насилието в българските семейства, но не и в ромските, това е дискриминация спрямо българското семейство? Не е ли дискриминация спрямо ромските деца, оставени без закрила? Колкото повече говорите така, толкова повече изглеждате като човек, защитаващ правото си да плаши деца с Торбалан и да ги насилва да ядат. Съжалявам, ако не съм права и това Ви обижда. Може да посмекчите малко тона, ако не желаете да правите това впечатление.

   Господин Тодоров, в членовете, които третират правото на защита срещу въвличане в религиозни дейности, никъде не е упоменато, че важи само за християнски църкви. Моля, посочете ми точния дискриминативен текст по Ваше мнение. Става дума за защита от принуда. Не за забрана за възпитание. Можете да възпитавате децата си с каквито ценности пожелаете. Не можете да ги принуждавате да посещават и участват в ритуали против тяхната воля. И аз искрено вярвам, че така трябва да бъде.
   За децата всичко е нормално по презумпция. Те не съдят. Обществото (лошата му страна) ги "възпитава" в тези понятия "нормално" и "ненормално".

   Нямам намерение да губя повече време в безсмислени спорове, нито аз ще убедя някого, нито някой ще убеди мен. Мога само да се моля, че хората ще станат по-добри, ще се научат да приемат и ще спрат да смятат, че децата нямат акъл, мнение и "база за сравнение". Има какво да научите от едно 5-6-годишно дете, стига да му дадете шанс.
   Успех на всички във войните, които водите.

  7. Изобщо не съм уплашена,ако бях уплашена едва ли щях да коментирам :)Притеснява ме(и не само мен) точно тази голяма зависимост и концентрация на власт само от една институция.Но вас изглежда не ви притеснява 🙂 характерно за хората с робска психика 🙂 Всеки закон има идеология,в"Закона за детето" идеологията е откровено фашистка!Във всеки закон трябва да има точно разписани текстове,това го прави ЗАКОН!"Закона за детето" не е нищо друго,освен гнусна манипулация!Добре,че има мислещи родители 🙂

 5. Защо тогава се подкрепя от UNICEF и Българския Хелзински комитет вие не се ли замисляте поне малко..

 6. Аз като лекар специализант забелязах, че държавния апарат гази яко моите граждански и човешки права. Изнудват ме да плащам непосилни такси, променят условията на договора ни постоянно и при това има риск да не ми признаят годината. Поинтересувах се от услугите на БХК, но като видях условията им се отказах. За да ти предоставят правна помощ трябва да си в някоя от категориите малцинства на етнически, религиозен и сексуален принцип. Аз не влизам в нито една категория, като трудещ се и учащ. Значи за моите сакапани права няма кой да се погрижи. Бог високо, цар далеко. Ще свърши ли този държавен терор някой ден?

  1. На последния ти въпрос:Мисля,че не,няма да свърши….. Едните ще сменят другите…Просто :Предай нататък…Никога не съм се оплаквала публично,но ще ти споделя:Моята дъщеря завърши американски колеж със степен "бакалавър"бизнес администрация-частно.След което завърши "магистър"публична администрация "В.Търново.След което -Соф.университет-учител по икономика и още веднъж Соф.университет -учител по английски.А резултата???????Всяка година/вече 12/ ходим по мъките …и с връзки и без връзки…едва намира работа за нередовен учител,,понякога и по селата…… Е това е….пак без работа… и пак мъка и … и…. не ми се говори.Но съм сигурна,че нещо трябва да се промени,защото иначе ……. е,дано!!!

  2. Трябва да имаш вуйчо владика, за да ти обърнат внимание. Лошото е, че не се раждат деца. Когато завърших в моето училище имаше до Ж паралелка. Сега има само по една паралелка. Това е тиха война. Ние сме нация пред изчезване. Един ден ще ни копаят археолози, за да докажат че тук са живеели българи. 🙁

  3. За съжаление много си прав, брългарите съвсем скоро ще сме малцинство, но без права. Ако ние не се организираме в някакво подобие на гражданско общество няма кой да ни дава права от космоса. Всеки си гледа собствените проблеми, но всеки сам по себеси не е никаква пречка за държавната машина да си разиграва коня както намери за добре. Няма да спре ако ние не го спрем!

  4. Аз се убеждавам все повече, че каквото и да правим битката е изгубена. Досега е имало много изчезнали народи от лицето на земята. Няма да се случи нищо особено. Сега се сещам за гуанчите от Канарските острови. 100 години тази неолитна култура е давала отпор на испанските конкистадори. Били са страхотни хора! Сега за тяхното съществуване напомнят само мумии и предмети на бита, с които са си служили. Утехата е може би, че след нас тази територия ще обитават настоящите малцинства с техния Български Хелзински Комитет. Само по това име археолозите ще съдят че тук са живели българи.

  5. "БХК доказа, че не се интересува от правата на българите. В България сме поставени в положението на маргинална и постоянно дискриминирана група. Мнозинството е третирано като презряно малцинство. Една от идеите за създаване на такъв Комитет е да брани всички права на гражданите на Република България от посегателства. Мястото на срещата ще решим с гласуване. Предложените градове са София, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново… София предлагаме заради лесната достъпност. Останалите три града се намират в централната част на България и са предложени от тази гледна точка" " Среща за учредяване на комитет за защита правата на българите! https://www.facebook.com/events/406823979355239/

  6. Ние от повече от 1300 години сме си заплюли това парченце земя, предците ни са минали през какво ли не за да го опазят, а сега разни дребни групички от хора съсипват нещо градено с толкова труд и кръв. Лошото е че го правят тихо и подмолно ни унищожават, малко по малко. Ако решат да счупят целия сооп с пръчки ше им е трудно, но нищо не ги спира да ни пречупят пръчка по пръчка. И ако от предците ни са останали каменни колони и надписи за археолозите от днешния българин няма какво да остане. Това с ме ние – едно минало без бъдеще. Може и да не можем да направим много но е срамно да се предадем.

 7. Ще ги избия . Точно това, според мен не е и ваша работа, но според тези закони такива като вас, ще могат да насъсъкат социалните, за да отнемат деца от родители. Защото не им се струват подходящи.

 8. Margarita Drumeva Това, което говоря е истина, подплатена с множество факти. Ако не сте способни да го разбирате – проблемът си е лично Ваш, Друмева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button