България

Пребиха зверски секретаря на Българския културен клуб в Охрид

Вчера около 22:00 часа е бил нападнат и жестоко пребит Християн Пендиков, който е секретар на Българския културен клуб “Цар Борис III” в Охрид. Нападателите са били трима като са започнали да обиждат Християн заради българското му самосъзнание и крещяли, че няма място в Македония. Тримата са се нахвърлили върху него в ресторант в центъра на Охрид, където Християн е вечерял с приятелка. След опит да избяга нападателите са го настигнали и са го пребили отново пред заведението пред очите на десетки минувачи и клиенти на заведението. Вследствие на побоя българинът е със счупена челюст, четвърти прешлен на врата, както и множество рани и охлузвания. Македонистите вече са идентифицирани като самия Християн е разпознал двама от тях като лица от криминалния контингент в града. Известни са със своите антибългарски позиции, както и с редица престъпни прояви като все още няма информация дали са задържани от полицията.

Този случай може да е само началото серия от физическия нападения срещу българи в Северна Македония, защото разбрахме, че има много други наши сънародници, които са били заплашвани със саморазправа заради откритото заявяване на българския им произход. 

Поредната случка на яростната антибългарска вълна, която залива Македония и е дело на местните сърбокомунисти, е доказателство, че българите са жертва на тежки репресии само заради етническия им произход. Силно се надяваме, че македонските власти ще заловят и накажат максимално бързо извършителите, макар в предишни подобни случаи да сме виждали, че те нито са бързи, нито строги спрямо престъпления, на които жертва са българи. 

Трябва да последва обаче и много остра реакция от страна на българската дипломация, за да покаже нашата държава, че тя е майка, а не мащеха за всички българи, независимо къде се намират по света. Трябва да бъдат принудени и  европейските институции да вземат твърда позиция по въпроса с човешките права на българите в Македония, ако разбира се, те не се интересуват само за имигрантите от Азия и Африка.

Ние, като националистическа организация, категорично и с всички налични ни средства, ще подкрепим нашите братя в Македония, а за македонистите там трябва да бъде ясно, че България милее за своите братя и те няма да успеят да сломят българския дух там.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button