Социална дейност

Почистихме лобното място на кап. Списаревски и пътя до него

В неделя членове и симпатизанти на БНС, заедно с наши приятели от Студентски сговор „Единство“ и други националисти, почистихме заедно лобното място на кап. Димитър Списаревски. Състоянието на самият паметен кът и на пътя до него бе много лошо. За проблема ни бе сигнализирал учителя Георги Славов.

Екопътека “Лозенска Планина”, водеща до лобното място на Капитана бе затрупана на няколко места от паднали дървета. Лошото време не бе пожалило и паметния кът за героя. С дружни усилия разчистихме пътя и го направихме проходим. След това почистихме и освежихме и самото място и паметника на кап. Списаревски. Паметният кът има нужда и от по-сериозни ремонтни дейности, но това ще можем да направим на пролет.

Изказваме големи благодарности, на всички, които ни подкрепиха в това начинание!

И припомняме, че на 20-и декември ще е традиционното възпоменание за кап. Списаревски, което организираме. Сборният пункт е в центъра на с. Пасарел, а началният час е 12:00. Много важно е, желаещите да участват в шествието да дойдат с високи обувки и подходящи дрехи, тъй като има участък от пътя, които е много разкалян. Температурите вероятно няма да са достатъчно ниски за да стегне калта, така че бъдете подготвени.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button