Спортни мероприятия

Поход в Осоговската планина

На 28 юли членове на Български Национален Съюз, Бял Фронт и “Кръв и Чест” изкачиха най-високия връх в Осоговската планина, връх Руен. Върхът е с височина от 2252 м. и се намира точно на границата между България и днешна Северна Македония.

Рано сутринта потеглихме от София и след около 2 часа бяхме в Кюстендил. От там по един планински път стигнахме до месността „Три Буки“, от където и започва един от маршрутите към върха. Пътеката тръгва малко преди хотел „Три Буки“ и е обозначена с табела. След това се следва червено-бялата маркировка водеща до Руен. Маршрутът е полегат, без стръмни изкачвания, а пътеката всъщност е черен път минаващ под билото на планината. За сметка на това, че пътеката не е особено стръмна, разстоянието до самият връх не са малко (около 18 км.). Успяхме да стигнем до нашата цел за около три часа и половина. По пътя нагоре, освен че се наслаждавахме на красивите гледки, станахме и свидетели на ежегодния маратон с бягане и колоездене от Кюстендил до връх Руен.

След като покорихме върха, си взехме малка почивка, обядвахме и след като се насладихме на невероятната панорама, потеглихме надолу към изходната точка на маршрута.

Походът, по време на който имахме възможност да се насладим на красивата природа на България, бе и част от кампанията за “Деня на българската младеж”, който ще се проведе тази година в Стара Загора под формата на спортен празник.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button