Чужбина

Полицейски репресии срещу унгарските националисти

В ранните часове на 13 ноември унгарската полиция е извършила серия от обиски в домовете на лидери и членове на националистическата организация “Легион Унгария”. Те са последвани от задържания и разпити, както и започнало разследване. Причина за тези действия на властите са подозрения, че някои от разпитваните имат общо с протестната акция срещу “Център Аврора” от 23 октомври.

“Център Аврора” в унгарската столица функционира като клуб на еврейската общност и център на различни леви, ултралиберални и гей организации. Клубът е финансиран от “Отворено общество” на Джордж Сорос и е един от центровете на подривна, антинационална дейност в страната. На 23 октомври, при протестна акция на унгарските националисти от “Легион Унгария”, знамето символ на ЛГБТИ лобито, висящо над вратата на центъра е свалено и изгорено, а на стените са изписани националистически лозунги. Това води до вълна от възмущение от ултралибералните западни медии.

В следствие на това, унгарските власти определят проявата като “групово нарушаване на обществения ред” и предприемат абсолютно непропорционални репресивни действия срещу националистите. При обиските са конфискувани редица лични вещи, сред които мобилни телефони, информационни носители, членски карти, пропагандни материали и дрехи със символи на организацията. Задържаните членове към момента са освободени.

По повод на репресивните действия на унгарската полиция, от “Легион Унгария” заявяват:

“За нас това е един нелеп процес и осъждаме действията на властите. Всеки от заподозрените можеше просто да бъде призован за разпит в полицията. Вместо това с тези акции в ранните часове на деня, семействата ни бяха подложени на стрес, а други бяха принудително изведени от работните им места. Очевидно има брутален медиен натиск и на национално и на международно ниво, който е и причината за тези действия на властите. Надяваме се по нататъшното разследване и евентуалните обвинения, да не се влиаят от този натиск.
Независимо от развитието на случая, нашето движение ще продължи по избрания път, а този международен скандал и последствията му, само ни дават увереност.”

Източник: Легион Унгария

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button