Социална дейност

Активисти на БНС дариха кръв във ВМА

През многовековната си история българският народ е минал през много изпитания и перипетии. Една от главните причини, той да ги преодолее и да се запази, е неговата сплотеност пред опасността. Затова и в днешната криза националната солидарност и взаимопомощ трябва да бъдат издигнати в култ. Тези качества са по принцип важни за съществуването на един народ, а във времена на върховно изпитание те са животоспасяващи.   

Поради медийната истерия около пандемията от коронавирус, кръводаряването е в криза, защото много хората се страхуват от заразяване, когато отидат до местата за даряване на кръв. Но точно и сега е моментът, спазвайки всички препоръки за безопасност, да покажем, че страхът трябва да отстъпи пред дълга към нацията. Дарената кръв може да бъде животоспасяваща за наши сънародници и да спомогне за нормалната работа на здравните работници в България, които днес са на най-предните позиции на фронтовата линия срещу връхлитащата ни опасност.

Днес сутринта активисти на Български Национален Съюз от София дариха организирано кръв във Военномедицинска академия. С това стартираме една полезна акция, като отговор на нашумелите безсмислени предизвикателства от рода, да си публикуваме снимки от детството в социалните мрежи.

Предизвикваме всеки, който има възможност и смелост, да дари кръв и да популяризира акцията от негово име, като публикува снимка от кръводаряването си с хаштаг #ДариКръв и призове за същото своите приятели и познати. Така с един дребен акт, може да сме поне малко полезни на нашите сънародници и Родината ни в тези тежки времена.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button