Протести и акции

Информационна кампания в подкрепа на националистите от Сандански

Днес стартира информационната кампания на Български Национален Съюз в подкрепа на задържаните националисти от Сандански. Вече четвърти месец Николай Йовев, Александър Ангов, Стоян Ставрев и Васил Георгиев са в следствения арест, обвинени за взрива пред клуб на „Евророма”, въпреки че липсват солидни доказателства срещу тях и няма реални основания за ареста им. Нещо повече – и четиримата имат стабилно алиби. Целият случай с набеждаването им е една крещяща несправедливост и пореден пример за абсурдите в държавата ни. Кампанията цели именно да запознае още по-голям брой хора с това поредно безобразие и да увеличи обществената подкрепа за младежите. До момента във Фейсбук, солидарност с несправедливо задържаните са изразили над 8 000 души.

Първата информационна акция започна от площад „Славейков”. Активисти и симпатизанти на Организацията раздаваха на гражданите листовки с подробно описание на случая и призив за подкрепа на момчетата. Много от хората бяха силно възмутени от случващото се, но за съжаление не бяха никак учудени, че подобно нещо е станало, тъй като отдавна системата е превърнала абсурдите в част от ежедневието на обикновения българин. Слабото отразяване от страна на медиите също не изненада никой. Тук е мястото да кажем, че единствената голяма медия, която отразява коректно случая от самото начало и следи развитието на събитията постоянно е телевизия СКАТ. И на днешната акция присъства техен екип, който направи репортаж за кампанията.

През следващите седмици кампанията продължава. Всеки желаещ да се включи, може да се свърже с нас на посочените в сайта ни форми за контакт. Листовката е достъпна и в pdf формат и може да бъде разпечатана и размножена от всеки желаещ. Призоваваме тези, които не са безразлични към съдбата на момчетата да се включат в кампанията!

Изтегли листовката от тук: лице и гръб

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X