Интервю

Интервю с германски националист

Миналият месец ви информирахме за жестоките репресии срещу германските националисти от провинция Северен Рейн-Вестфалия и вълната от забрани и обиски, с които ги засипа държавната машина. За да научим малко повече за тези събития, тяхната предистория и последствия, се обърнахме към местен национален активист от Дортмунд за повече информация. В интервюто може да прочете и подробности за дейността на националистите от  региона, политическото и социалното положение в Германия днес, сътрудничеството между европейските националисти и други. Нашия събеседник пожела да остане анонимен, заради събитията, за които говори, затова условно ще го наричаме „Германски националист“.

Български Национален съюз: Разкажи ни нещо за себе си, откога си активен в националното движение?

Германски националист: Здравейте, вече от около 12 години съм активен в националното движение. През това време винаги съм бил в свободната съпротива и никога не съм членувал в партии. Сега съм на 29 години и съм преживял доста удари от страна държавата. Но това, което се случи миналия месец, надминава всичко досега.

БНС: Разкажи ни малко за дейността на активистите от Дортмунд и тяхната история?

ГН: От над 30 години в Дортмунд съществува национална опозиция. През целия този период е имало различни обединения на активисти с цел общи действия. Тези обединения на отделни хора и цели групи, както и приятелството между нас, допринесоха за това през последните 30 години да се изгради една голяма общност от активисти. От 2000-та години година насам се провеждат ежегодно демонстрации, а всяка седмица различни пропагандни акции. От година на година другарството и взаимопомощта между хората станаха все по-големи и това накара и националисти от други краища на Германия да се преместят в Дортмунд. Сега една голяма част от националистите тук живеят в квартал Дорсфелд.

БНС: А сега един актуален въпрос. Разбрахме, че миналият месец ти и твоите съратници сте били жертва на полицейски репресии. Какви бяха причините за това и какви са последствията?

ГН: Вътрешното министерство на провинция Северен Рейн – Вестфалия забрани три десни съюза. Заедно с „Другарски кръг Ахен“ и „Другарски кръг Хам“ беше забранена и „Национална съпротива Дортмунд“. Забраната беше обоснована с „действия срещу установеният свободно-демократичен ред“. Конкретно това означава, че вече тези организации не могат да са развиват каквато и да е било дейност, а ако някой се опита да продължи тяхното съществуване го грози затвор.

БНС: Можеш ли да ни разкажеш малко подробности от обиските?

ГН: Само в Дортмунд имаше над 60 обискирани жилища. При това бяха конфискувани безразборно главно технически устройства, като компютри и мобилни телефони например. Но полицията не се задоволи само с това. Освен пропагандни материали, бяха конфискувани лични документи, а в един от случаите, дори цяла кола. Върха на всичко това беше конфискуването на помещенията в сградата на улица „Райнише страсе 135“, които според полицията са използвани като щаб на „Национална съпротива Дортмунд“.

БНС: Какви са според теб причините за тези брутални действия на държавния апарат?

ГН: Ситуацията в нашата държава и най-вече масовата инвазия на чужденци, които окупират цели градове, както и липсата на каквито и да е било преспективи пред младите хора, не могат да бъдат вече прикрити. Затова с право политиците се страхуват, че националното движение може да трансформира тези страхове на хората в съпротива и да позволи на хората да надигнат гласа си. Тъй като управляващите нямат аргументи, им остават само забрани. Но те са всъщност само доказателство, че досегашната политическа дейност на активистите от Дортмунд (както и на останалите групи) е трън в очите на системата.

БНС: Каква е ситуацията след тези репресии? Какво е настроението сред вас и как мислите да продължите от тук нататък? Мислите ли за отказване?

ГН: Разбира се след толкова масирани полицейски репресии  положението е малко хаотично. Но всеки има своите политически убеждения, зад които стои. Може организацията „Национална съпротива Дортмунд“ да е забранена, но не и това човек да защитава своето собствено мнение. Забраните могат да ни затруднят, но не могат да ни спрат.

БНС: Да сменим темата, ти спомена, че всяка година в началото на септември организирате голяма демонстрация, предшествана от информационна кампания. Какви причините за организирането и и от колко време се провежда?

ГН: „Националният ден против войната“ се провежда от 2005 година. Всяка година през първата седмица на септември на улицата излизат националисти от цяла Европа, за да протестират срещу агресорксите войни на империалистите от САЩ, както и техните васални държави, срещу свободните народи по света.

БНС: Разбрахме че тази година мероприятието не се е състояло? Какви са причините за това?

ГН: Със забраната на „Национална съпротива Дортмунд“ беше забранен и „Националният ден против войната“, тъй като е организират от забранена организация. Решението беше обжалвано до върховния конституционен съд (най-висшата инстанция в Германия), но за съжаление то не беше отменено и така за първи път от 8 години шествието не се състоя.

БНС: Какъв беше отговорът на тези забрани?

ГН: Заради засиленото полицейско присъствие на този ден в Дортмунд нямаше акции на националното движение, на затова пък в други градове се състояха такива. С различни по форма акции в много градове беше привлечено вниманието към тези забрани. Въпреки че можеше да са повече, за краткото време, в което бяха организирани, акциите не бяха малко. Става въпрос за спонтанни демонстрации, митинги, раздаване на листовки, както и транспаранти по футболни мачове.

БНС: Как виждаш цялостното положение в Германия днес? Какви са основните заплахи за твоя народ?

ГН: Масовата имиграция продължава да застрашава критично нашия народ. На практика се получава подмяна на населението. В същото време казионните политици осъществяват една убийствена социална политика, която води до все по-голямо обедняване на широки слоеве от населението. Въпреки че недоволството сред хората е голямо, само малка част от тях правят нещо активно срещу това. Много от германците се задоволяват само да мърморят тихо, но не и действат.

БНС: В тази връзка какво е положението в националното движение? Позитивните и негативните неща? Как виждаш бъдещо развитие?

ГН: В момента сме в застой в цяла Германия. Имаме частични успехи на някои места, но в никой случай не може да се говори за някакъв сериозен пробив. Въпреки че много сънародници виждат лъжите на политиците, те продължават да стоят безмълвни. Ако широки народни маси се ангажират политически ,положението би изглеждало много по-различно. Може само да се надяваме, че ситуацията ще продължава да се влошава, така че в бъдеще апатичната маса ще се надигне, вместо да продължи да вегетира както в момента. Нищо че в момента не можем да се похвалим с големи успехи, съпротивата не спира и непрекъснато се присъединяват нови млади хора към националното движение, които продължават борбата за една по-добра Германия.

БНС: Подобни движения има в цяла Европа. Нужно ли сътрудничество между тях и ако „Да“, как трябва да изглежда то?

ГН: Сътрудничеството между националните движения в различните европейски държави е крайно необходимо, защото и нашите врагове са организирани глобално. Само за себе си всяко движения би било твърде слабо, за да постигне значими промени. Затова е наложително да се работи с националистически организации и партии от различни държави, за да се борим заедно за Европа на Отечествата, в която независимите национални държави ще могат да си сътрудничат. Трябва да се противопоставим по всякакъв начин на бленуваните от казионните политици „Съединени европейски щати“.

БНС: Ти си посещавал България и си участвал в мероприятия на БНС. Какво е твоето мнение за движението в нашата страна? Искаше ли накрая да кажеш нещо на българските националисти?

ГН: Това, което много ми хареса, беше че Българите изпитват все още голяма национална гордост. Това е една от основните предпоставки за борбата срещу системата. В Германия хората се превъзпитават от 70 години и някои мразят собствената си страна. Надяват се, че българските националисти ще продължат да шестват по улиците и ще покажат на хората, че тази система има алтернатива. Докато се разхождах из София ми направи впечатление, че има много европейски знамена по улиците. Важно е да се обясни на българите, че трябва да се срещу Европейският съюз. От тази организация не може да очаквате нищо добро, а ще бъдете отново поробени, само че с други средства. Затова не се предавайте, а продължавайте да се борите!

Един голям германски политик беше казал: „Когато със средствата на държавната власт един народ се води към гибел, тогава въставането на всеки един от народа не е само негово право, но и задължение.“

Подобни статии

Един коментар

  1. Германските националисти са сплотени и ще се справят с положението в страната си. Въпросът е дали ние в България ще се обединим и ще се изправим заедно срещу антибългарската пасмина, която унищожава народа ни ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button