Културно-просветна дейност

Проведе се семинар “Дигитална сигурност за националисти”

На 7 юли в централният щаб на БНС се проведе семинар, посветен на дигиталната сигурност и мерките за защита на личната информация, които да са от полза в борбата на всички съвремени български националисти. Лектор бе председателя на Български Национален Съюз, Звездомир Андронов, който от над 10 години е ангажиран с темата. 

Присъстващите имаха възможност да се запознаят с всички най-базови мерки, които могат да вземат, за да подобрят значително нивото си на сигурност в дигиталната среда. Бяха разгледано всичко най-основно – от това как да се изберат добри и сигурни пароли, през защитата на самите устройства и преносимите носители, използването на подходящи криптиращи програми. По отношение на интернет сигурността, бяха разгледани най-подходящите антивирусни програми, както и програми, позволяващи да следите връзките, които различни апликации, инсталирани на вашия компютър осъществяват с устройства в мрежата. Предложени бяха браузъри и търсачки, които максимално ограничават информацията, която може да бъде събирана за вас от трети страни. Криптираната връзка, чрез използване на VPN също бе разгледана. Подходящи варианти за бекъп на данните и алтернативни на Google drive виртуални пространства за съхранение на данни, позволяващи криптиране на информацията, също бяха обсъдени. Воденето на комуникация също бе основна тема. Бяха предложени подходящи варианти на криптирани мейл услуги и чат приложения. Последната точка в семинара бе посветена на социалните мрежи и поведението, което да имаме там. 

Цялостното представяне бе съпроводено и с много полезна информация за законите в различни държави и съответно, нивото на достъп на различни служби до информацията, съхранявана от компании в съответните страни. Към презентацията бяха включени и редица полезни линкове, както към допълнителна информация, така и към много полезни програми и приложения.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button