Протести и акции

Грижата за природата е грижа за България – ДБМ 2021

Тази година отново се проведе ежегодната инициатива “Ден на българската младеж”, която има за цел чрез действие и пример да мотивира, пробуди и привлече младежта към активно участие в решаването на обществените проблеми. Четвъртото по ред издание се състоя на 19 септември. Домакин на мероприятието бе прекрасният южен град Хасково. 

С организацията се заеха основно местни националисти от града, подпомогнати от техни съратници от други български градове. Тазгодишното мото беше “Грижата за природата е грижа за България”. Както подсказва то, темата на ДБМ 2021 беше опазването на българската природа и на нея беше посветено основното мероприятие на инициативата. То се състоя под формата на почистване и освежаване на местността “Седемте Чучура” близо до Хасково. Това място, предназначено за отдих, за съжаление е превърнато в градско бунище с купищата боклуци, които се изхвърлят безразборно и доста често попадат и в минаващата от там малка река, която отдавана е изгубила естествения си вид. За да участват в акцията бяха пристигнали националисти от Стара Загора, Пловдив, София, Асеновград и Пазарджик.

Съвременният човек, заслепен от моментни изживявания и собствения си егоизъм не си дава сметка, че след него също ще има хора, които ще наследят родината ни и от нас зависи каква ще им я предадем. Това е глобален проблем познат на всички ни, но важното е дали съвременниците ни са готови да се борят с него ежедневно, било то и с малки действия. Точно това бе и целта на националистите тази година, да направят нещо, което да даде пример и да остави нещо на сънародниците си.

От реката и близките до нея поляни бяха събрани купища боклуци, които са били там в продължение на много години без никой да поеме инициатива за премахването им. Освен почистването на местността, бяха поставени хранилки за птици. Също така заслона до чешмата бе освежен и пребоядисан в цветовете на трибагреника. 

След края на акцията националистите се отправиха обратно към града и разгледаха някои от красивите му забележителности, като емблематичната статуя на Света Богородица. 

Този ден напомни на всички участници в “Деня на българската младеж”, че от тях зависи дали следващите поколения ще се гордеят с тях и с това, което им предават, защото точно от младите националисти зависи да са пример и будител ежедневно. 

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button