Протести и акции

Ден на българската младеж 2020

Преди три години започнахме Ден на българската младеж, като една инициатива, целяща да пробуди младите българи и да им даде един алтернативен светоглед, който да изведе народа ни от безпътицата, в която е натикан. Най-наболелият проблем, с който започнахме, бе демографската катастрофа, пред която е изправена нацията ни. “Живей за България” бе първото мото на ДБМ. В кампанията, която предхождаше първото издание, бяха разгледани различните причини довели до този срив, както и възможностите да се противодейства на тези процеси. 

Всичко, което последва от тук насетне бе свързано именно с преодоляването на тази най-голяма заплаха за оцеляването ни като народ. За това и второто издание на ДБМ бе свързано с един от важните елементи, които имат огромно ползотворно влияние – промяната в стилът на живот. Акцентът бе поставен върху спорта, който спомага не просто за телесното здраве, но и за каляването на волята и развитето на много полезни личностни качества у младите хора. Добродетели, важни както за отделната личност, така и за благото на всеки народ. Безспорен факт е, че жизнената нация е здравата нация. Кампанията ни миналата година бе обвързана и с усилията на фондация „Искам бебе“, провеждаща инициатива, насочена към младите хора и репродуктивното им здраве. И тъй като вярваме в силата на личния пример, можем да се похвалим с това, че за тези няколко години, наши съратници на само създадоха семейства, но и вече се радват на деца или са в очакване.

Като естествено продължение и стъпка в изграждането на този светоглед идва и третото издание на Ден на българската младеж. Този път акцентът е поставен върху културата и традициите. Защото здравата среда за създаване на семейство и за отглеждане на деца е в общност от съмишленици. Традицията и културата са именно елементите, изграждащи общността, утвърждаващи морала и онези ценности, които са ни запазили като народ през вековете. Затова и тази година българските традиции и култура ще са основният фокус на кампанията ни, която ще приключи със събитие в Пловдив, насочено не само към младежите, но и към най-малките – децата. Защото те са нашето бъдеще и надежда за по-добро.

Който желае да се присъедини към нас в Пловдив, може да го направи на 19-и септември от 10:00 ч. пред Виенския павилион в Цар Симеоновата градина. Подробности за проявата може да откриете – тук. За всичко около кампанията, следете нашата страница.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button