БългарияНачална страица

Гробокопачите на България срещу доброволните отряди по границата

Докато ислямистите на Местан градят нова, откровено неоосманистка партия и заявяват териториални претенции към България, българските власти репресират доброволците, които на собствен риск и разноски пазят границата ни. Това е настоящата ситуация в разпадащата се българска държава. Но да видим, как за няколко дни се стигна до тази саморазправа на институциите с хората, опитващи да опазят остатъците от суверенитет на Родината ни.

След като обществената популярност на доброволните отряди от будни млади българи, самоорганизирали се за да защитават напълно безкористно границата ни, нарасна изключително много, се стигна до там, че държавните институции признаха положителната им роля. Дори Гранична полиция награди някои от доброволците, като момчетата от ОЗБГ (Организация за закрила на българските граждани). Това обаче веднага предизвика яростта на крайните либерали, получаващи чуждестранно финансиране за да работят срещу интересите на народа ни и да разграждат остатъците от държавност в България.

Добре организираната истерична кампания поде флагманът на антибългарщината – “Български” Хелзински комитет. Активирани бяха всякакви левичарски псевдоинтелектуалци и обикновени полезни идиоти, на които услужливи медии предоставиха широка трибуна за да хулят мъжете, които защитават суверенитета на страната ни. Не закъсняха и гнусните номера на професионалните антибългари. В общественото пространство бяха хвърлени всякакви изсмукани от пръстите доводи, обикновени слухове и голословни твърдения, които целяха да изкарат момчетата, доброволно пазещи границата, някакви престъпници и закоравели бандити. Един от тях – Петър Низамов, някога си бил регистриран за сбиване и хулиганство и веднага бе обявен за опасна мутра, а всички доброволци по границата (които са организирани в различни групи, без връзка помежду им) – за разбойници, грабещи невинните брадати “майки с деца”, “сирийски бежанци” от Еритрея, Мозамбик, Афганистан, Ирак, Мароко и къде ли не. Нищо не се споменава обаче за това, че именно такива “клети бежанци” наскоро раниха 15 македонски полицаи (петима от които са в тежко състояние), при опит за щурм на границата. Нищо не се споменава и за погромите и изнаслванията, които носи със себе си вълната нашественици към Европа.

След външен натиск, властите отново обърнаха палачинката. Последва показен арест на Низамов, а главния прокурор Цацаров и най-неадеквятния вътрешен министър до момента – Бъчварова, нападнаха доброволците и се опитаха да обяснят, че действията им били незаконни. Само, че обективната истина е точно обратната – действията на доброволните отряди са напълно законни, докато нелегалните имигранти, които те задържат са престъпници по действащото българско законодателство. Ето и съответните текстове от закона:

“Чл. 279. (1) (Изм. – ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. – ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. – ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който влезе или излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от сто до триста лева.”

А колкото до действията на доброволците:

“Чл. 12а. (1) (Нов – ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Не е общественоопасно причиняването на вреди на лице, извършило престъпление при неговото задържане за предаване на органите на властта и предотвратяване на възможността за извършване на друго престъпление, ако няма друг начин за неговото задържане и ако при това задържане не е допуснато превишаване на необходимите и законосъобразни мерки.
(2) Необходимите мерки за задържане на лице, извършило престъпление, се превишават тогава, когато има явно несъответствие между характера и степента на обществената опасност на извършеното от задържаното лице престъпление и обстоятелствата по задържането, както и когато на лицето без необходимост се причинява явно прекомерна вреда. В тези случаи наказателна отговорност се носи само в случаите на умишлено причиняване на вредата.”

Когато държавата е абдикирала от основни свои функции, народа трябва сам да организира защитата си, ако иска да оцелее. Доброволните отряди са пример за това.

Истински опасните престъпници, систематично унищожаващи българския народ са именно тези, които скочиха срещу доброволците. Много добре запомнете всеки един от тези хора, защото това са гробокопачите на България. Това са хората, които искат да лишат и вас и децата ви от бъдеще, за да получат паницата си леща от чужбина. Идва обаче време разделно и време в което всеки ще получи своето.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button