Чествания и възпоменания

В памет на Владо Черноземски за поредна година

На 13 октомври за пореден път почетохме паметта на един от най-великите герои в модерната ни история. Величко Димитров Керин или по-известен като Владо Черноземски, е един от героите, които почитаме ежегодно. Тази година традиционното мероприятие се състоя пред паметната плоча във Велинград. Десетки младежи от София, Пловдив и Пазарджик се събраха по обяд на площада пред плочата, за да сведат глава пред светлата му памет.

Реч държа първо водачът на БНС-София Пламен Димитров. Той припомни саможертвената история на Черноземски, както и спомена, някой щрихи за неговия жизнен път. По време на неговата реч се присъединиха и случайни минувачи, заинтригувани от пленителната история и събралата се група млади хора. След него говори и Цветелин Пенков, член на Съюза. Той наблегна на завета на герои, като този на атентаторът от Марсилия и припомни дълга, който ни е завещан от тях.

„Искрено се надявам един ден, когато се обърнем назад, да сме изживели живота си достойно“.

С тези думи завършиха речите, след което пристъпихме към следващата част. Поднесохме венец на плочата и запазихме минута мълчание в памет на Владо Черноземски. С това официалната част от нашата церемония приключи. Надяваме се следващата година отново да се видим на същото място, по същото време!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X