Международна дейност

БНС в Испания

Испански и български активисти заедноГодишнина от убийството на Хосе Антонио Примо де Ривера – основател на Испанската Фаланга

На 16 ноември по покана на съратниците от Испанската Фаланга заминахме за Мадрид, за да се включим в отбелязване на годишнината от убийството на техният основател Хосе Антонио.

Вечерта след като пристигнахме бяхме поканени на официална вечеря с ръководството на Фалангата и останалите гости от Германия, Франция и Италия. След вечерята представителите на гостуващите организации и лидера на Фалангата Мануел Андрино поздравиха съратниците.

По-късно бяхме поканени на купон, организиран от младежката организация на Фалангата в централния клуб в Мадрид.

На следващият ден вечерта участвахме във възпоменателното шествие в чест на Хосе Антонио, което продължи цяла нощ, според дългогодишната традиция на фалангистите. На сутринта след 52 км ходене, пристигнахме на гроба Хосе Антонио. Там се поднесе огромен лавров венец, който участниците в шествието-поход носиха цяла нощ от Мадрид до гробния парк. Всички фалангисти преминаха през почетен караул и отдадоха чест на създателя на Фалангата, Хосе Антонио Примо де Ривера, след което Мануел Андрино произнесе реч пред събралите се съратници.

По-късно, разбира се, ни остана време и да се разходим из Мадрид, където се насладихме на грандиозните сгради, дворци и паркове.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button