Чужбина

Арестуваха водача на френските националисти заради отдаване на почит

Иван Бенедети, водачът на организацията “Националистите” (Les Nationalistes)  и един от най-авторитетните и дългогодишни дейци на френското национално движение, бе арестуван днес, малко преди 11 часа сутринта (Централноевропейско време) пред гробището Тие.

Поводът за това е повече от скандален. “Националистите” организираха поклонение пред гроба на Пиер Сидос (стълб на национализма във Франция през XX и XXI век, създал Националистическата партия /Parti Nationaliste/ заедно с Доминик Венер), по повод тригодишнината от смъртта му. Но парижанската полиция забрани мероприятието, под претекст, че не бива да се разпространяват “националистически изказвания и възгледи”. Вчера в Туитър, Префектурата написа за случая:

Липсата на разрешение от администрацията на град Париж и рискът от коментари или действия, противоречащи на законите на Републиката, оправдават нашата забрана.

Въпреки това, френските националисти отидоха на гробището. Уви, там, сред паметните плочи, бяха организирани множество полицейски патрули, които провалиха мероприятието мигновено.

Към този момент Иван Бенедети е все още в ареста.

Това не е първата репресия срещу него и “Националистите”. Нито може да се очаква, че либералният репресивен апарат ще се спре до тук. Напротив – ще се засилва все повече и повече, ако хората не реагират на подобни безумия на политическата коректност. И тези тенденции няма да останат само на Запад. Днес на френските националисти им е забранено да почетат един от своите мъртъвци, утре ще отнемат и на нас – българите – неизменното право да запалим една свещ или да оставим едно цвете на гроба на нашите достойни предци. Всъщност властите у нас вече са поели по този курс и посегателствата срещу паметта на ген. Луков го показват най-ясно. Въпросът е, ще им го позволим ли – и тук и в цяла Европа?

Ние от Български Национален Съюз изказваме своята солидарност и подкрепа към Иван Бенедети и нашите френски приятели. Ще следим внимателно развоя на събитията.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button