България

Антифа са терористи и е крайно време да бъдат третирани като такива

Ако може да се каже, че от безредиците бушуващи в САЩ вече седмица, е произлязло нещо положително, то това е, че най-сетне на най-високо ниво официално се призна нещо, за което националистите в цял свят отдавна говорят. А именно, че “Антифа” по своята същност е терористично движение. Това стана с изявление американският президент Доналд Тръмп. Нещо повече, Тръмп дори обяви намерението си да включи движението в списъка на САЩ с терористични организации. Което, ако не остане само на думи, би имало сериозни последствия за крайнолевите екстремисти по цял свят. Разбира се, в тяхна защита скочиха всички корпоративни медии, стожери на либерализма, което за пореден път само доказа друга теза – че “Антифа” са полезните идиоти, вършещи черната работа на определени глобалистки олигархически кръгове. Но това е по-дълга тема. Ясно е едно – за пореден път движението е в основата на улично насилие, грабежи, кражби, унищожаване на собственост, палежи и посегателство над здравето и живота на цивилни граждани и служители на реда. Дали най-сетне срещу тях ще бъдат предприети нужните мерки, предстои да видим. Ние обаче не бива да забравяме, че

Антифа пропагандират тероризъм и в България

Макар и крайно маргинална и живуркаща на финансови инжекции от чужбина, нашенската структура на “Антифа” е факт.  Желанието им да безчинстват, да леят кръв и да изтребват идеологическия враг е не по-малко. И ясно са го заявявали в публичните си прояви. Това, което за момента ги възпира е жалката им бройка и липсата на подкрепа за идеите им сред обществото (за това и в момента търсят подкрепа сред криминалния цигански контингент, така както съидейниците им в САЩ си сътрудничат с черните банди от гетата, а в Европа – с криминалните елементи от азиатските и африканските общности и дори радикални ислямисти). Което не означава, че трябва да бъдат подценявани, нито властите да бездействат, докато тези крайнолеви лумпени не извършат нещо наистина сериозно. Вече има достатъчно основания срещу тях да бъдат предприети действия. И за да не бъдем голословни, ще изброим някои факти.

Едно от годишните събития, около които “Антифа” се активизират е Луковмарш. Вече няколко години подред, със съдействието на Столична община, те организират протест срещу марша в памет на ген. Луков, като по време на тази своя проява издигат открито лозунги за насилие и възхваляват тероризма. Това се случва с благословията на столичния кмет Йорданка Фандъкова, която обаче е много активна, когато трябва да се пречи на възпоменателното шествие за един български герой. На протеста срещу Луковмарш, “Антифа” организират редовно между един и два автобуса, с които пристигат членове на движението от Гърция. Именно гръцките представители на “Антифа” са известни като едни от най-агресивните лумпени, редовно причиняващи масови безредици, погроми над частна собственост, палежи и дори са отговорни за убийства. Сред “геройствата” им е и убийството на няколко служители на гръцка банка, сред които бременна жена, когато палят сградата по време на протест в Атина през 2010 г. Тези хора са транспортирани в страната ни от местните активисти на “Антифа” именно с намерението да са ядрото, което да предизвика безредици. Това, което ги възпира е единствено пълната липса на подкрепа за събитието им и жалката бройка на местните участници (за това и отчаяно се опитват да привлекат цигани, както споменахме). Но е показателно, че на това събитие бяха раздавани листовки с призив “Смажи полицията, смажи фашизма” и се чуваха лозунги за насилствено сваляне на властта. Своеобразната кулминация на тази пропаганда бе на тазгодишният им протест срещу Луковмарш, когато вдигнаха ликове на комунистическата терористка Виолета Якова и призоваваха примерът и да бъде следван – разбирай буквално да се ликвидират физически всички, които не споделят идеите им. Това бе гарнирано със скандирания за революция и насилие от тумба маскирани типове. Всичко това, разбира се е напълно незаконно, но се случва не само със знанието, но и със съдействието на Столична община и личното покровителство на кмета. За всички тези нередности има и подаден сигнал, а дали властите най-сетне ще предприемат нещо, времето ще покаже.

Много показателно е и кой издигнаха “Антифа” в България за лице на своята кауза. Това е не друг, а извергът убиец Джок Полфрийман. Един осъден престъпник, който е на практика именно политически мотивиран терорист. Защото убийството, което той извършва, е изцяло политически мотивирано – Полфрийман е част от “Антифа”, вижда себе си като революционер и борец срещу “фашизма” (разбирай всичко, което излиза извън рамките на крайнолявата му идеология). Той напада и убива целенасочено един български младеж, защото го припознава като националист (подробно за случая сме публикували многократно на нашата страница). По ясно от това “Антифа” няма как да се заявят. Това е крайноляво терористично движение. 

Антифа в действие…

И то не бива да се подценява, защото в момента прави опити да завербува младежи за каузата си. Прави го нагло и показно, не някъде другаде, а в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Там структурата на “Антифа” се подвизава като “Студентско общество за равенство”. Именно това бе организацията, раздаваща позиви и лепяща стикери с лика на комунистическата терористка Виолета Якова в СУ. Нещо повече, през февруари те официално организираха дискусия в университета, на която гост “звезда” трябваше да е именно Джок Полфрийман, който щеше да разяснява, как се громи “фашизма”. Това, което попречи на участието му бе присъствието на наши активисти. Макар да бяхме там единствено за да представим своята позиция и да участваме в дебат (нещо което ни бе отказано от поборниците за права и свободи), иначе смелият революционер се изниза доста бързо. Самото събитие завърши с това, че антисистемните революционери извикаха полиция. Същата тази полиция, която иначе мразят и искат да смажат, защото е фашистка. Подобни пропагандни прояви в СУ би следвало да са забранени, но когато организаторите им се радват на покровителството на преподаватели, отявлени комунисти като проф. Искра Баева (многократно присъствала на протестите на “Антифа” срещу Луковмарш), е очаквано те да се случват.

Ще бъде доста интересно обаче, ако администрацията на президента Тръмп обяви официално “Антифа” за терористична организация. Много от нашенските ултралиберални НПО-а, живуркащите на грантове от американското посолство, са тясно свързани с крайнолевите терористи. 

Независимо дали САЩ ще предприемат мерки срещу “Антифа” или не, у нас е повече от наложително това да се случи. Защото навсякъде по света, където това движение е било оставено да се разрасне необезпокоявано, нищо добро не е последвало. Най-пресен пример са погромите в САЩ.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button