България

Абсурдно е полицая Лулеов да бъде съден

Свидетели сме на поредни абсурдни действия от страна на държавата, следствие на безумната политика, гарантрираща всепозволеност и безнаказаност на криминалната част от циганския етнос. Причините за провеждането на такъв тип политика са ясни – от една страна, циганите се основният, евтин и сигурен електорат на политическата ни класа, за това и властимащите се грижат за комфорта им. От друга – това са така наречените „правозащитници”, които подкрепяни от вън, оказват значителен натиск върху институциите, различни малцинствени групи да получават широки привилегии, а в случая с циганите – да остават и безнаказани при извършване на престъпления. Целите на тези хора нямат нищо общо с това, което официално декларират. Под предлог за бора с дискриминацията, те не преодоляват, а предизвикват и задълбочават етнически конфликти. Те са агенти на външни сили, целящи да отслабят и разрушат държавността ни. И политическата класа и „правозащитниците” са в тесни връзки с организираната циганска престъпност. В следствие на това се раждат и безумията и абсурдите на които сме свидетели.

Този път жертва на такова безумие е един български полицай, изпълнил достойно своя дълг. Иван Лулеов се отзовава на сигнал за кражба на кабели край село Баня. В случая става въпрос за магистрален съобщителен кабел, чиято липса прекъсва връзката между две жп гари. Посегателство от този род може да бъде разглеждано като тероризъм, поради изключително сериозните последствия до които може да доведе. Пътния полицай открива на мястото двама цигани. Единият бяга от местопрестъплението – другият, пиян и надрусан с диазепам рецидивист, задържан 17 пъти от полицията, го напада с брадва. При започналата борба, оръжието на Лулеов гърми и престъпника е прострелян. Полицаят лично откарва ранения циганин в болницата, където по-късно нападателя умира.

На всеки непредубедн човек е ясно, че в случая става въпрос за инцидент по време на неизбежна самоотбрана, когато живота на полицая е заплашен. Въпреки това на Лулеов е повдигнато абсолютно абсурдно обвинение за убийство и той е третиран като престъпник от държавата. На първа инстанция съда наложи на Иван Лулеов мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 5000 лева.

Но ако системата и политическата класа третират полицая от с. Баня като престъпник, защото е изпълнил дълга си, то за народа той вече е герой. Превърна се в герой, защото отказа да се остави да бъде пребит или убит от поредния самозабравил се цигански мародер, както вече се е случвало с не малко негови колеги. Лулеов избра да изпълни дълга си и оказа отпор на вихрещият се от десетилетия безнаказан цигански терор. С тези си действия, той може да бъде само пример за българските полицаи. И ако всички те започнат масово да изпълняват задълженията си по този начин, то и политическата класа и „правозащитниците” ще се видят принудени да се съобразяват с това. Но случаят е показателен и с друго нещо – как овластените, които разчитат на полицейската защита са готови да хвърлят на кучетата всеки един полицай, когато това им е угодно. Дано служителите на МВР се замислят сериозно над това.

Народът обаче ясно изрази своята позиция. В село Баня стотици хора се събраха на митинг в подкрепа на Иван Лулеов. Освен местните, са присъствали и негови колеги от полицейското управление в Разлог, където Лулеов е работил до преди 5 години като командир на отделение, както и някои от колегите му от Транспортна полиция – Пловдив, където е преминал на работа след това. Участниците в митинга са започнали да събират и необходимата сума за гаранцията му, тъй като тя е непосилна за семейството на полицая.

Във фейсбук също има група в подкрепа на Иван Лулеов, който желае може да се присъедини – ТУК.

Положителното в целия случай е, че хората вече започват да разбират необходимостта от взаимопомощ и подкрепа в подобни ситуации, тъй като това са първите и основни стъпки към решение на проблема.

Подобни статии

Коментара

 1. ТОВА Е ПОРЕДНИЯТ АБСУРД. НЕ СЪДЯТ КРАДЦИТЕ (цялата страна е под непрекъснати цигански грабежи) А ЩЕ СЪДЯТ ТОЗИ КОЙТО Е ПОПРЕЧИЛ НА ПОРЕДНИЯ ГРАБЕЖ И Е ПРЕДСТАВИТЕЛ НА РЕДА. И У НАС ДА ДАЙДАТ ЩЕ ГО ГРЪМНА – ДО КОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ТОВА БЕЗЗАКОНИЕ.

 2. на този човек не трябва да му се повдига обвинение а да бъде награден !!!

 3. Най-много се ядосвам на това, че никой не коментира какво би се случило ако този полицай не беше посмял да упражни правомощията си и циганина го беше убил на място с брадвата. Какво щеше да направят господата от шибания съд? Навярно щеше да поощрят циганина бивш затворник с някой лев за проявеното самообладание да убие полицай. И тогава какво щеше да прави семейтвото на полицай Лулеов и кой щеше да се грижи за 3-те му деца. Егати тъпата система и тъпите съдии. "Нема такава държава" пее един известен българин в една своя песен.

  1. Ако беше убит– нямаше да е първия. Повярвай ми! Само, че тези случаи не се коментират много. Но ние си ги знаем и всеки си има едно на ум, че винаги е с единия крак в затвора или в гроба.

  2. Ама защо трябва да е така? Защо Иван не застреля някой съвестен гражданин, а крадлив затворник-рецидивист? Ами нали всички ние затова плащаме издръжка на полицията, за да ни пази точно от такива вредни елементи и той човека е оправдал доверието и смешната заплата, която получава, а сега е обвиняем. Каква е тая пародия бе хора? Така ли е в Германия и всички други развити държави ми кажете. Вместо да получи повишение и награда, той получава обвинение и парична гаранция егати чудото. Отвратен съм вече наистина още повече, че лично познавам Иван Лулеов и знам какъв човек е.

 4. Ами повече от очевадно е – крадецът вика -дръжте крадеца " т. е. каквато властта -такива и циганите… Почтеният човек е извън борда ! Да го защитим !!!

 5. Ние полицаите заставаме зад колегата си ,но съмнявам се вече да бъдем така самоотвержени ,законодателната и съдебна власт бавно и сигурно ни убиват !!!Аз обичам България затова и служа ,а тя защо не ме обича!?!?!?!?

 6. Ми и ние тогава да стреляме по полицаи щом е безнаказано,ха ха позор за съдебната система.до кога ще толерирме циганите,вече и на полицаите посягат.Прав е бил Хитлер да ги изтребва като паразити на обществото!

 7. За всеки убит невинен трябва да се разстрелва цялото семейство на престъпника пък да видим дали някой ще посяга на полицай или мирен гражданин…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
X