100 години - Долу Ньой!

23ноем16:30100 години - Долу Ньой!

100 години - Долу Ньой

Подробности за събитието

На 27 ноември 2019 година се навършват 100 години от подписването на Ньойския диктат. По този повод, на 23 ноември в Пловдив, за 14-та поредна година се организира паметно факелно шествие. Този път обаче мероприятието ще премине по леко променена форма. Освен това организатори на шествието ще бъдат не само “Кръв и Чест” България, които са традиционите инициатори, а и Български Национален Съюз, Бял Фронт и Бранител от Стара Загора.

Сборният пункт е същият както през последните години – пл. “Никола Мушанов” (пред сградата на областната управа на град Пловдив), маршрутът също е запазен, но началният час (16:30) е изтеглен за по-рано от обичайното. Различното тази година е, че шествието ще тръгне по светло, а на всички участници в него ще бъдат раздадени български трибагреници. Ще тръгнем по южното платно на бул. “6-ти септември”, ще завием надясно по ул. “Бетховен”, а след това наляво по ул. “Хр. Г. Данов” , когато колоната достигне пл. “Римски стадион”, знамената на всички участници ще бъдат заменени с факли, след което продължаваме по ул. “Княз Александър” (Главната) до достигането на крайната точка на пл. “Централен”, където ще бъдат произнесени кратки речи.

Очаквайте повече информация относно кампанията и правилата за провеждането на мероприятието в края на октомври/началото на ноември на нашия сайт, както и на блога на “Кръв и Чест” – 28bulgaria.blogspot.com/ и Бял фронт – www.bfront.org. Всички останали организации, които биха искали да се включат организирано в марша със свои собствени знамена или транспаранти трябва да заявят това на нашия имейл bloodandhonour_bulgaria@abv.bg не по-късно от 31 октомври! Отговорът ще получат до 5 ноември. Всички желаещи да подкрепят кампанията финансово или по друг начин, също могат да ни пишат за да обсъдим как може да стане това.

Back to top button