Чужбина

4 години затвор за благотворителност и едно число

Все по-често медиите съобщават за поредното дело срещу националист или националистическа организация в някоя европейска държава. За последните само няколко седмици във Финландия беше забранена местната организация на “Нордическото движение за съпротива”, европейският съд потвърди забраната на френската “Млада нация”, а лидерът на гръцката “Златна зора” беше осъден на 13 години затвор. България също не остана на страна от тази вълна на репресии срещу родолюбиви европейци, защото на 5 октомври започна делото за забрана на Български Национален Съюз. (Повече за тези събития може да научите от най-новия епизод на “Свободен сигнал”)

С други думи, вече не е голяма новина, когато националисти в Европа са подложени на ударите на политическата система. И въпреки това новината, която дойде от Словакия миналата седмица, може да шокира с абсурдността си дори привикналия на всякакви репресии европейски националист. Защото там председателят на партия “Народна партия наша Словакия”, Мариан Котлеба, беше осъден на 4 години и 4 месеца затвор. Неговото провинение: През 2017 година на мероприятие на партията Котлеба е раздал три чека на стойност 1488 евро като помощ на нуждаещи се семейства. А какво престъплението ще попитате? Да не би тези пари да са дошли от някаква корупционна схема? Или пък са държавни пари, присвоени от Котлеба? Не, парите са си на словашкия политик и той е в правото си да разполага с тях както поиска. Проблемът, според съда в Братислава, е сумата – 1488 евро. Защото магистратите твърдят, че числото 1488 е “скрит код за неонацистка пропаганда”! И чрез благотворителната си инициатива той е помогнал за разпространението на тази пропаганда.

При подобен “довод” за налагането на ефективна присъда всеки коментар е излишен. Защото и за децата е ясно, че това съдебно решение е продиктувана единствено от политически подбуди и цели да спре устрема на словашките националисти. Това е особено видно, след като на изборите този февруари, водената от Мариан Котлеба партия, влезе за втори пореден път в словашкия парламент, с получените 8% от вота на избирателите. Тази нарастваща подкрепа очевидно е ядосала либералния елит в Братислава и той поради липсата на аргументи, прибягва до тоталитарни мерки. Позната схема, която наблюдаваме и в други европейски държави, където патриотични и консервативни политици и партии, печелят популярност.

Лидерите на Европейския съюз са много бързи, когато трябва да порицаят Лукашенко за действията му срещу протестиращите в Беларус, да се възмутят от китайските власти за мерките, които взимат срещу етническа група в някоя затънтена провинция в страната си или да защитят някой “онеправдан” гей-активист в Уганда. Но остават неми, когато в Европа европейци биват репресирани само заради политическите им убеждения и им се отнема правото на свободно изразяване. Нещо повече, те дори открито подкрепят такива действия, какъвто е случая с резолюцията на ЕС за България от преди две седмици, в която се хвали прокуратурата за исканата забрана на БНС. Лицемерието на управляващите в Европа е пълно и то доказва, че всички призиви за “човешки права”, “свобода на словото”, “върховенство на закона” и “зачитане на инакомислещите” са кухи лозунги, които имат за цел единствено да прикрият истинската цел либералния елит – налагането на един тоталитарен режим от неомарксистки тип. А ние, европейската националисти, сме последната преграда пред техния пъклен план!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button