БНС

22 г. от атентата на гара Буново

ДПС - терористи Националисти ще бутат чешмата в с. Трънак

Расате: Ако ще и Косово да става, ще бутнем чешмата.

Тази седмица по инициатива на Български Национален Съюз и движение ГВАРДИЯ, в гр. Сливен се състоя помен за жертвите от атентата на гара Буново през 1985 година, при който загинаха жени и деца. В своя декларация националистите настояват за разрушаването на чешмата в с. Трънак, Бургаско, построена в памет на терористите.

Утре, точно в 12:00 часа Декларацията ще бъде внесена до Президента на Р България, до Министерския съвет, до Народното събрание и до представителството на Европейската комисия в България.

Поклонение пред жертвите на турския тероризъм се проведе и в гр. Бургас, след което Боян Расате и Стоян Желязков – регионален представител на ГВАРДИЯ – внесоха в Областната управа копие от декларацията.

Припомняме, че чешмата е разрушена през 1998 г. след решение на Окръжна прокуратура, но година по-късно е наново възстановена, след изказване на Доган, че в България ще стане като в Босна.

“В целия свят осъждат тероризма, а у нас на убийците на жени и деца строят паметници. Решени сме на всяка цена да съборим този паметник на позора и тероризма. Ако държавата не се намеси, ще го направим ние, пък ако ще и Косово да става” – коментира Боян Расате.

Тероризмът срещу българите, подкрепян от ДПС

Декларацията е подкрепена от:
СДС – Бургас

ВМРО – Сливен и Бургас

Тракийски дружества “Лазар Маджаров” – Сливен

Съюз на офицерите и сержантите от запаса – Бургас

Съюз на ветераните от войните – Бургас

СП Защита – Бургас

ОКЗНИ – Бургас

Клуб 19 ноември – Бургас

Сдружението прави силата  – Бургас

СБНЛ – Бургас

Граждански контрол – Бургас

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button