БНСНачална страица

15 години Български Национален Съюз

Тази година нашата организация чества своя 15 годишен юбилей. Избрахме 22 септември, денят на Независимостта на България, за да го отбележим, тъй като през цялата история на своето съществуване, БНС се бори за това Родината ни отново да бъде свободна и независима.

През всички тези години организацията ни развиваше дейност в най-различни сфери – културно-просветна, благотворителна и социална, политическа и спортна. Създадохме здрави връзки със сродни организации от страната, установихме и добри контакти с българските общности зад граница – от Македония и Западните покрайнини до Бесарабия, а дори и с волжки българи. Сътрудничим си с националисти от цяла Европа по различни инициативи. През годините сме създали контакти с патриотични формации от Хърватия, Унгария, Русия, Румъния, Германия, Франция, Белгия (както фламандски, така и валонски), Полша, Италия, Швейцария, Испания и Швеция. Една от най-успешните ни прояви – Луковмарш се превърна в символ на модерния, автентичен български национализъм, не само у нас, но и в цяла Европа.

За тези 15 години, натрупаното е наистина много. За това, по случай юбилея, решихме да издадем и една малка книжка за Организацията, озаглавена „15 години Български Национален Съюз”. В нея далеч не е събрано всичко за БНС, но там може да се открие най-важното в синтезиран вид.

През годините сме разчитали на собствените си сили в борбата която водим, без да очакваме месии и спасители. Благодарни сме на всички онези, които са ни помагали и подкрепяли във времето по един или друг начин. Трудностите които сме срещали и с които продължаваме да се сблъскваме, не само не ни отказват, но ни амбицират още повече. Годишнината, която отбелязваме ще бележи и един нов етап от развитието на Организацията, а новото тепърва предстои!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button