Протести и акции

12 000 подписа против незаконно гето бяха внесени във Варна

Български Национален Съюз – Варна внесе подписите на 12 000 души, които бяха събрани в хода на кампанията им против незаконното гето „Максуда” в морската столица.

Подписката беше предадена лично на кмета Йорданов малко преди срещата му с министъра на вътрешните работи.

При предаването на подписите кметът заяви, че в района Максуда се наблюдава голяма престъпност и, че по-голямата част от постройките са незаконни. Въпреки това, кметът заяви, че няма да изпълни задължението си и така не се съобрази с желанието на голяма част от варненци.

„Ние ще продължим своите действия до постигане на нашата крайна цел – премахването на незаконното гето“, коментираха от БНС-Варна.

Хронология:

Инициативата на националистите във Варна срещна широка медиен отзвук. По-голямата част от печата, електронните медии, информационните агенции, радиата и телевизиите отразиха старта на кампанията, нейната идея и обществената й цел.

Александър Борисов в участие в ДАРИК пряко нападна лидера на ДПС-Варна, че манипулира и контролира циганския вот в Максуда и заяви, че службите имат информация за това.

Един ден след това МВР стартира спец. операция за проверка на документите на циганска фондация, чиито доскорошен председател е бил именно лидерът на ДПС-Варна – Янко Станев. Проверените документи в канцеларията на Община Варна са били свързани с програми за интеграция на циганите.

Няколко дена след това ВиК, заедно със специализирана охрана от МВР и багери осигури по етапно спиране на водоснабдяването в Максуда, поради неплатени сметки, което е прецедент за мястото. По-късно акцията продължи и от страна на „Е-ОН – България“, които спираха тока на почти цялото гето и извършиха множество проверки за неправомерно включване към електроразпределителната мрежа.

В разгара на кампанията се появи и президентът Георги Първанов, който премина заедно с кмета покрай шатрата на националистите. Минути след това е заявил, че в града се водела „кампания по очерняне“ на господин Кирил Йорданов – кмет на Варна, която е свързана с предстоящите местни избори.

Подписката продължава до 16-ти май, а във вторник националистите ще я връчат на господин Кирил Йорданов и общинския съвет със съвет за моментално премахване на незаконното гето.

Подобни статии

Коментара

  1. Тези от тях, които нямат добро образование, могат да се заемат със умиращото ни селско стопанство, мисля че е по-достоен труд, отколкото да живеят по гета. По селата е пълно с пустеещи къщи и земи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X