Анализи

Ще превърне ли Плевнелиев България в опорен пункт на радикалния ислям в Европа?

Упадъка на държавността достигна такива размери, че управниците ни вече открито си позволяват да предават националните интереси. След недоразумението, явяващо се военен министър, настояващо за засилено чуждо военно присъствие в страната ни, ред за откровено предателство, дойде и на държавния глава. Нелепото човече Плевнелиев в качеството си на български президент даде благословията си за строежа на огромен ислямски център в София.

Някой може да попита, какъв е проблема българите мюсюлмани да имат подобен център? Ами проблемът е, че тук изобщо не става въпрос за тях или за нещо, което се върши в интерес на тези хора (голяма част от които са мюсюлмани номинално). Напротив. Това е поредната стъпка в една стратегия, която на първо място вреди най-много на тях, но и на българската държава и нация като цяло. Ислямистите в Турция сериозно са се захванали с проекта за възстановяване на Османската империя и в последните месеци форсират новия етап в своя план. Отпор срещу тези действия дойде включително и от средите на българите мюсюлмани. В декларация на организацията „Дружба Родина” тези домогванията на Турция бяха остро осъдени. Но за съжаление в страната ни неоосманистите получават сериозна поддръжка на най-високо ниво. В случая лично от президента на републиката, който наскоро бе привикан на инструктаж в Турция.

Ислямският център е важен елемент в неоосманската експанзия на Балканите. От години се работи за това България да бъде представена като мултиетническа държава, в която българи и турци са двете основни групи население и съответно е нещо естествено да се въведе дуалистичен модел на управление. Стъпка по стъпка се върви на там, като отделните елементи се натрупват. Имаме новини на турски по националната телевизия; етническата партия ДПС, участвала в управлението, държала цели министерства, контролираща и в момента местната власт на много места; пълзяща турцизация на мюсюлманите и циганите в България; опити за фалшификация на историята ни в полза на Турция; засилено икономическо и културно проникване. Целта на ислямският център е да затвърди представата за България като дуалистична държава и да се превърне в място за обучение на кадри на неоосманизма. Изграждането на нещо подобно ще циментира и без друго силните позиции на южната ни съседка в страната. Центърът ще се превърне в своеобразна крепост на неоосманизма, от която ще продължи експанзията му на Балканите.

Но този проект има значение и в общоевропейски план. Радикалният ислям е в настъпление не само на Балканите, но и в цяла Европа. Изграждането на подобна база в София, означава, че столицата ни автоматично ще се превърне в един от основните опорни пунктове за поддръжка на ислямското нашествие на целия континент. Не случайно това е една от целите на организацията „Ал Уакф ал Ислами”. Същата, на която са членове задържаните радикални ислямисти, обвиняеми по делото в Пазарджик. Несъмнено центъра ще работи не само за да се поддържа ислямската експанзия в Европа, но и да се радикализират мюсюлманите в България и да се настроят срещу останалата част от населението.

Всичко това добре се знае от службите за сигурност. Последните обаче са сведени до нещо средно между ПР-агенция и репресивна институция, обслужваща лични и партийни интереси на всеки, дошъл на власт. Поради тази причина, вместо да работят в защита на националните ни интереси и териториалната ни цялост, те в най-добрия случай констатират случващото се. Случаят с радикалните ислямисти от Пазарджик е, може би, единственото изключение. Но лошата подготовка, около цялото дело показа до колко е паднало нивото на тези служби. А факта, че на власт се сменят различни правителства на националното предателство, само гарантира, че след време тези структури ще са напълно нефункционални.

Проблемът с настъпващият радикален ислям е общоевропейски. За това голяма вина имат и САЩ, които бяха архитекти на „ислямската дъга” на Балканите и подкрепят различни крайни ислямисти (днес например в Сирия). Разбира се, щатската външна политика се формира изцяло под диктата на израелското лоби в страната. А именно държавата Израел има най-голям интерес от „износа” на радикален ислямизъм към Европа. Така, от една страна напрежението и натиска върху еврейската държава намалява, а от друга се въвлича и цяла Европа в конфликт с ислямския свят, чието поддържане ще гарантира съществуването на Израел. При стабилизация на близкоизточния регион и отказ от подкрепа за евреите от страна на европейците (тъй като това не е техен проблем), може да се окаже, че срещу държавата Израел стои монолитен блок на ислямски държави, който спокойно може да я ликвидира. За това днес има израелски емисари, които се опитват да убедят различни европейски формации, че е много необходимо да се подкрепя държавата Израел, за да се реши проблема с радикалния ислям. Разбира се, премълчавайки факта, кой е в дъното на целия проблем.

Но причината за успеха на тази експанзия е не толкова в характера на радикалния ислям и износът му към Европа, колкото в благодатната почва, на която той вирее на континента. Подобно нещо щеше да е немислимо, ако европейците държаха на своите традиционни ценности и морал. Но те са почти ликвидирани от мултикултурализма и политическата коректност, които докараха нечуван разврат и морален колапс. Беззъбата, мекушава и лишена от морал либерална система не може да противопостави нищо срещу настъпващия радикален ислям, който налага своя собствена ценностна система. Как ще противопоставиш проституция, разврат и педерастия на доведен до крайност патриархат? Дори най-лошият и изкривен морал ще победи там, където има пълна липса на морал. Изходът за Европа е връщане към ценностите и традицията. Нужна е радикална промяна на политическата система, не само в България, но и в цяла Европа, ако искаме да оцелеем. Не се ли върнем към завета на предците, няма на кой да се сърдим, че сме изгубили.

Това не е Афганистан или Саудитска Арабия, а циганската махала в Пазарджик...
Това не е Афганистан или Саудитска Арабия, а циганската махала в Пазарджик през 2012 година…

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button