България

Шокиращи разкрития от похода „По стъпките на Ботевата чета“

“ХАЙДЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРКИ ДА ХОДЯТ ДА СЕ БРЪСНАТ И ДА ИДВАТ ПРИ НАС …”

Веднага се намериха възмутени хора, които се оплакаха на организаторите на похода, които от своя страна не предприеха нищо. Тези хора, осмелили се да надигнат глас бяха от така наречената “Сборна група”, която се счита от коменданта на похода за ненужни отрепки. Тази шепа хора, събрала се от цяла България и дошла на собствени разноски – не да се забавлява, а действително да почете паметта на Христо Ботев, беше жестоко осъдена, че е направила тази забележка. За това се стигна и до следващия скандал на следващия ден. На високи децибели звучеше по обяд звучната българска песен (малко ме е срам, но ще я напиша):
УС, УС ДЕБЕЛ ГЪЗ, ТЯСНО ДУПЕ ХУЙ ЧЕВРЪСТ … и т.н. нямам излишна памет, че да помня подобна помия. Намери се едно момче от “Сборната група”, което да отиде и да изскубне кабелите и да спре този бълвоч. Ония ми ти като го погнаха да го бият – добре, че се намериха хора пак от “Сборната група”, които да не позволят да се стигне до ексцесии. Главното ръководство и полицията не обърнаха никакво внимание на случилото се – явно имаха други ангажименти, далеч по-важни отколкото да се занимават с реда и спокойствието в лагера. Нямаше и 10 минути да бяха минали и се разнесе гласът на един от тези предатели от Козлодуй и Белослав (бях толкова ядосан, че даже и не можах да запомня какво казаха, но ще се опитам да интерпретирам казаното от тях) – ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДА СИ ЕБАТ МАЙКАТА. Това преля чашата на търпението към безхаберието на полицията и на ръководството и доведе до вземането на драстични мерки от “Сборната група”. Те поеха инициативата в собствени ръце и се обадиха на пресата. Оттам се научи и полицията във Враца и изпратиха свой човек да провери случая. Междувременно дойде репортер и главния комендант на похода почна да разправя колко спокойно протичало всичко и колко добра била организацията. Естествено от “Сборната група” също беше дадено интервю и не знам защо само казаното от коменданта на похода беше публикувано – да се чудиш и маеш.

След намесата на представител на полицията от Враца, комендантът отива при “Сборната група” и им казва – цитирам:

„Хващайте си ПАРЦАЛИТЕ и можете да се ИЗНАСЯТЕ“

с един такъв тон все едно, че говори на свине, а не на хора.

Чакай малко бе палячо, да не е да си ми дал пари или палатка или да ме храниш, че да ми казваш кога мога да си ходя от похода и кога не?! АЗ СЪМ ДОШЪЛ СЪС СОБСТВЕНИ 20 ЛЕВА ДА ПОЧЕТА ПАМЕТТА НА ХРИСТО БОТЕВ И ДА ИЗВЪРВЯ ЦЕЛИЯ МАРШРУТ В НЕГОВА ЧЕСТ, а не като тия дето им давате пари и само се возят по автобусите и гуляят по цяла вечер. СРАМ, СРАМ – И ТОВА МИ БИЛО БЪЛГАРИ – ако всички сте такива в каква държава живеем?!

Не знам кои правеше цялата тази пропаганда, НО едно е ясно ТОВА НЕ БЕШЕ ПОХОД В ЧЕСТ НА ПОДВИГА НА ХРИСТО БОТЕВ! Навсякъде по СВЯТАТА ПЪТЕКА имаше изхвърлени боклуци, в редиците рядко се пееха Български патриотични песни, а повечето пееха последни хитове на родния попфолк. Много хора не можеха да изрецитират и един БОТЕВ СТИХ, а ми тръгнали по светлата диря. Какъв срам, какъв позор!!!

Безхаберието на полицията и на ръководството пролича и по време на тържествената заря в Козлодуй. При тържествената реч за паметта на героите се чуваха такива шумни освирквания и пищялки, все едно си на мач между ЦСКА и Левски. Пропагандата продължи и когато при село Алтимир

вместо да ни посрещнат Българи с цветя се появиха тумба цигани с фланелки “ЕВРОРОМА”.

От казаното до тук не може да не споменем и присъствието на НДСВ с Христина Христова. Преди изкачването, пътят по който вървяхме беше осеян с предизборни плакати и се раздаваха жълти тениски и шапки с надпис НДСВ.

Защо питам, господа управници не раздадохте шапки и фланелки с лика на БОТЕВ, ами с вашите абревиатури?

Защо питам, в речта на Христова не се произнесе и една дума за ВОЕВОДАТА, а само напразни предизборни обещания?

Защо вместо Български знамена ме среща жълт микробус МЕРЦЕДЕС последен модел с полицейска регистрация с надписи за кой да гласуваме?

Защо, Ви питам, защо???

Поне като сложихте надпис на английски БОТЕВ ПЪТ, защо не сложихте и на ТУРСКИ – та нали сте си дружки с тях.

Защо никой от управляващите не се качи на Околчица, ами откриваше сигурно вече летния сезон по плажовете.

Израстнал съм с Ботев и няма да позволя някакви долнопробни типове и национални предатели да се гаврят с неговата светла личност пак, ако ще и да е последното нещо, което да направя.

Подобни статии

Коментара

  1. От 45 години съм редовен участник в похода,и съм от групата която се опитва да очерни незнайния писач………Заповядайте и ни вижте всяка година. С.Горанов Козлодуй

  2. От 45 години съм редовен участник в похода,и съм от групата която се опитва да очерни незнайния писач………Заповядайте и ни вижте всяка година. С.Горанов Козлодуй

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X