Чужбина

“Форум Европа” събра европейски националисти в Париж

На 12 май в Париж се проведе четвъртия “Форум Европа”, събрал националисти от различни краища на континента. Организатор на събитието са нашите приятели от Френската националистическа партия (PNF) и изданието “Млада нация”. Основна тема на срещата бе Европа на свободните и суверенни нации срещу настоящия модел на Европейския Съюз, подчинен на банковата мафия.

На миналогодишното издание на форума, Български Национален Съюз представи нашата страна. За съжаление, тази година не успяхме да изпратим делегация за събитието, но отправихме писмено послание до организаторите и участниците, което бе прочетено на срещата. Макар да бяхме възпрепятствани да присъстваме, нашите френски съратници бяха отделили почетно място на българския флаг, който бе окачен на централно място по време на конференцията.

От френска страна, на форума речи изнесоха Иван Бенедети – директор на “Млада нация” и говорител на PNF и писателя Ерве Рисен. Сред чуждестранните говорители бяха представени Алберто Торесано (“Испанска фаланга”), Ерве ван Латем (“Нация” – Белгия), Кориолан Бачу (Легионерско движение и фондация “Огорану” – Румъния), Станислав Воробьов (Руско имперско движение) и Алисън Чаблоз, певица от Великобритания, известна с ревизионистките си позиции. Бе прожектиран и клип на популярния във Франция певец националист Доктор Мерлин.

На 13 май от Френската националистическа партия проведоха и традиционното възпоменателно шествие за Жана Д’Арк, в което участие взеха и чуждестранните гости.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button