Протести и акции

Фейсбук кампания: „Да съберем 10 000 души в защита на националистите от Сандански!”

Кампанията в защита на националистите от Сандански, несправедливо обвинени за взрива пред клуб на „Евророма”, продължава. Момчетата, напълно неоснователно, все още са държани в ареста. От развитието на събитията до тук, можем да съдим,  че съществува опасност те да бъдат осъдени без наличие на реални доказателства, за нещо, което не са извършили. Това са безпрецедентни и недопустими политически репресии, на които трябва да се противопоставим. Днес са те – утре може да е някой от вас!

Една от инициативите в тяхна подкрепа бе създадената във фейсбук група: „Националистите от Сандански са невинни – освободете ги!” . До момента групата е събрала близо 2400 души. Важно е обаче броят им да нараства непрекъснато. Минимумът, който трябва да се гони е 10 000 души.

Защо това е важно? Тази група не е създадена с цел да бъде просто израз на морална подкрепа към момчетата и техните близки. Да, това е важно и ценено от тях, но то не е основното. Тази група може да покаже реалната позиция на хиляди български граждани, по отношение на тази крещяща несправедливост. Когато броят им е значителен, никой няма да може да подмине мнението им. Дори част от тези хора да започнат да действат организирано в полза на момчетата – дали чрез протести, пращайки писма до медии или по друг начин, това ще привлече внимание и ще окаже натиск. Но дори с това възможностите на групата не се изчерпват.

Съберем ли този необходим минимум, всеки един от членовете на групата ще има възможност с един дребен, дори незначителен, еднократен жест, да окаже огромна помощ на момчетата. Какъв ще е този жест, ще ви съобщим веднага, след като успеем да съберем достатъчно хора.

Подкрепете ни – разпространявайте информацията! Да покажем, че българите могат да си помагат!

Присъедини се към групата ТУК!

Подобни статии

Коментара

  1. Свобода за Националистите! Свободен, Национален, Социален! За мафиотите в тази държава може да няма арест, осъдени и хвърлени в затвора, а такива момчета с които нищо не вредят или да са ощетили държавата са готови да ги обвинят и да ги изкарат най-големите терористи. Най-големите терористи са тези сега които ни управляват и тези които преди тях са управлявали държава и благодарение на тях, ние сега ще трябва да теглим в близките педесет години, че и повече. Благодарим Ви политици, министри, съдии, кметове и още какви ли не, че ни превърнахте хубавата страна в някаква развалина, а хората които са данъкоплатци, ще трябва да плащат до края на живота си заради едно нищо или колкото да не бъркат в кофите, ако изобщо има такава алтернатива. Системата за нищо не става, тя един пълен манипулатор, унищожаващ и последния човешки разум или щастие, което е останало. Тук за да бъдеш разбран или да спечелиш, трябва да действаш с груба сила и да стигаш до крайности това е истината!!!

    1. Metin Hasan Ей резан отивай си в мрасната циганска държава ,ВЪН!

  2. Защо закона не работи за бьлгарите а циганина влиза в двора ти и те обира и убива.на Бьлгария трябва водач националист,стига с тази фалшива толерантност:)))

  3. а аз да ти се изсера в устата както сера на майка ти в резаната минджа ! кво го търпите тоя тука я го разкарайте ! марш в турция умрело куче, какво правиш в нашата страна ! Не кожичката, а малките ви пишки требва да ги режат !

  4. А бе майка ти дееба и помака гнусен, дали нема да си ходиш в турция с 3 обувки…две на краката и една в гъза. А дядовците да гният в ада тея мръсни кучета и ти при тех да идеш !

  5. Абе наблизо има една джамия така в града,та като мина от там все я пикая,я сера,квото ми душа сака..Та си мислех,абе не пишеше ли нещо там във ваща ''религиозна'' книга /ха звучи ми смешно/ таа нямаше ли нещо от рода на..ако свиня влезе в джамията,тя се рути до основи,може да се бъркам де,но пък нищо не ми пречи да опитам нали така шибан педал малък?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X