Протести и акции

Факелно шествие в Пловдив срещу Ньойския диктат

На 23.11, за осма поредна година, стотици националисти отбелязаха годишнината от Ньойския диктат с траурно факелно шествие в Пловдив. Организатори на проявата са момчетата от “Клуб 28” – Пловдив. По традиция членове и симпатизанти на Български Национален Съюз от цялата страна, също се включиха в шествието.

И тази година, стотици факли отново осветиха централните пловдивски улици, а възгласите на родолюбците огласиха града. Под звуците на барабани, колоните напредваха, предвождани от знаменосците и хората с трансперанти. Националната младеж на България за пореден път ясно заяви, че няма да се примири, докато историческите и съвременни несправедливости срещу народа ни не бъдат възмездени.

По традиция процесията завърши пред паметника на Гюро Михайлов, където речи държаха организатори и гости. Ораторите поставиха акцент, не само върху катастрофалните последствия от Ньойския диктат, но и върху съвременните беди, стоварили се над народа ни. Бе направена аналогия с погрома, предизвикан от този престъпен договор и днешната катастрофа, заплашваща Родината ни. В словото си, Пламен Димитров от софийската организация на БНС, предупреди, че страшното и лошото пред нацията ни тепърва предстои, защото няма изгледи провежданата от десетилетия политика скоро да се промени, а тя поставя на карта оцеляването ни като народ и държава. За да имаме успех в тази борба, трябва да разчитаме най-вече на собствените си сили и на сътрудничеството между всички национално здрави сили.

Не бяха забравени и нашите съратници от Сандански, станали жертва на жестоки политически репресии. Трансеранта с лика на четиримата националисти бе в челните редове на шествието, а в края на мероприятието, отново бе отправен призив всеки да им окаже подкрепа според възможностите си.

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button