България

Утре разглеждат мярката за неотклонение на националистите от Сандански

Благоевградската прокуратура  ще внесе утре искането за постоянен арест на набедените за взрива в Сандански момчета. Очакваше се това да стане днес, но бе отложено, поради „събиране на доказателства и изчакването на резултати от експертизи” по думите на окръжен прокурор Елка Атанасова. Повече подробности не се съобщават. За нас е пределно ясно, че подобни „доказателства” полицията няма, иначе до сега щяха да са гръмко обявени от физкултурника Цветанов. Нищо чудно в момента да тече фабрикуването им, а версията на обвинението да се достъкмява.

За момента, мярката наложена на нашите съратници е задържане за 72 часа. Срокът изтича утре вечер, до тогава прокуратурата трябва да внесе своето искане. На четиримата са повдигнати обвинения за извършване на общоопасно престъпление с общоопасни средства по член 333 във връзка с член 330, ал. 2, т.1 НК.

Припомняме, че се подготвя протест в тяхна защита, който ще се състои по време на гледане на мярката им за неотклонение. Когато имаме точна информация за часа, това ще бъде съобщено. За момента фейсбук групата в тяхна защита е събрала близо 1200 поддръжници.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
X