България

Успех на кампанията за обективност!

Няколко дни след началото на инициативата „Обективност за момчетата от Сандански!”, вече имаме значителен успех. Голям брой медии отразиха гледната точка на защитниците на националистите. Някой от тях подходиха изключително обективно и дадоха пълни подробности за скандалната информация около случая. В много от информационните сайтове, бе публикуван почти пълният текст на писмото. Едни от първите реагирали бяха News.bg.

След общественият натиск, най на края, бяха поканени приятели и бизки на момчетата в студиото на БТВ. Водещата на „Тази сутрин” дори започна с думите, как на електронната поща на медията били получени десетки писма, озаглавени „Кампания: обективност за момчетата от Сандански” и това била причината, да бъдат поканени защитници на задържаните. Тук само ще отворим скоба, за да кажем, че писмата не бяха десетки, а хиляди. Това доведе и до блокиране на електронната поща на БТВ. В студиото на „Тази сутрин”, блестящо защитиха невинноста на момчетата Аделина Йовева (сестрата на Ники), Константин Капчин (председател на фенклуба на ФК „Пирин”) и Людмила Манова. Не добро впечатление обаче направи факта, че от БТВ бяха озаглавили темата „В защита на бомбаджиите от Сандански”, тъй като „бомбаджии” е некоректно определение. Запис на предаването може да гледате тук.

Важното е, че в крайна сметка бе дадена широка гласност и на защитниците на несправедливо обвинените момчета. Ние от Български Национален Съюз искаме да благодарим на всички хора, които оказаха подкрепа и се включиха в кампанията. Благодарим и на всички журналисти и медии, които подходиха коректно и обективно и отразиха скандалната инфрмация около този случай.

Всички вие, които се включихте в кампанията, показахте как, ако сме обединени и действаме целенасочено, гласът ни ще бъде чут. Отделни личности и организации не успяха да пробият медийната стена от мълчание, но вие го постигнахте. Видяхме и че групата „Националистите от Сандански са невинни – освободете ги!“ , може да бъде силно оръжие в тяхна защита.

Още веднъж – благодарим на всички, взели случая присърце. Постигнахме един успех, но с това нещата не приключват. Битката продължава, докато Ники, Сашо, Васко и Стоян не бъдат освободени и обвиненията срещу тях не отпаднат.

Подобни статии

Коментара

  1. искам да вляза във тая група.подкрепям ви подкрепям и това че арестуваните младежи от сандански са невинни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
X