Чужбина

Унгарски националисти премахнаха скандална статуя на BLM

Поредна левичарска провокация в унгарската столица Будапеща получи подобаващ отговор от страна на нашите съратници от Легион Унгария. В типичен за крайно левите стил, и тази провокация бе направена в навечерието на голям, традиционен християнски празник – в случая на Велики четвъртък преди католическия Великден. С позволението на местните власти, скулпторът Петър Салай откри статуя, посветена на расисткото, крайно ляво движение Black lives matter.

Скандалната статуя на Петър Салай

Припомняме, че в продължение на няколко месеца през 2020 година, въпросното движение вилня в различни градове на САЩ, както и във Великобритания, унищожавайки и разграбвайки магазини и частни имоти, нападайки бели хора, като дори имаше изнасилвания и убийства. То обаче се радва на огромна подкрепа от глобалисткия режим и пропагандната му машина, защото е един от инструментите за разбиване на остатъците от традиционните общества на Запад. Като всяко ляво революционно движение и BLM извършваше погроми над исторически паметници и здания, а дейците му опитваха да фалшифицират историята в тяхна полза. След това дойдоха и техните символи и статуи, които трябваше да заменят историческите такива, като част от културната война, която левите водят. 

Такъв символ на подмяна на историята и налагане на нови ценности е и скулптурата на Петър Салай. А това, че е поставена във време, в което местните хора се готвят за посрещане на голям традиционен, християнски празник, също не е случайно, защото е част от опита за подмяна на културния код. Цялата символика на скулптурата също е много показателна – умален вариант на статуята на свободата, паднала на колене (това изискваха чернокожите активисти на BLM като знак на “почит” от белите си съграждани), в цветовете на дъгата, символизиращи джендър идеологията.

Това обаче не остана без отговор от страна на унгарските националисти. След като се разбра, че статуята е поставена, още на следващия ден нашите съратници от Легион Унгария предприеха действия. На организираната от тях акция първоначално бе поставен параван около отблъскващата скулптура, с патриотични послания и кръстове на върха. След като стана ясно, че местните власти възнамеряват да прекратят протеста и да премахнат стената около пропагандната инсталация, Бела Инце – един от водачите на Легион Унгария, взе нещата в свои ръце и отстрани скандалната левичарска скулптура. След което, сам отиде в полицейския участък, където даде показания, че той е човекът, разрушил статуята. 

Бела Инце разрушава левичарската статуя

“Аз извърших деянието и заявявам, че това не е вандалски акт. Това е моралният минимум като реакция, задължение на всеки европеец и конкретно на нас, като унгарци” – това са думите на Бела Инце.

Акцията предизвика голям отзвук в Унгария, като спечели симпатиите на широки слоеве от обществото. Много хора са се свързали с Легион Унгария, предлагайки да платят наложената глоба или да помогнат финансово, ако последва съдебно дело.

Ние също изказваме категоричната си подкрепа за действията на нашите унгарски съратници и ги поздравяваме ги за успешната акция. Не бива да се допуска злото да пуска корен, плевелите трябва да се изтръгват, докато още са малки.

Бела Инце държи реч по време на учредяването на Съюз Крепост Европа, София 2019

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button