Чествания и възпоменания

Почит към паметта и делото на Тодор Александров

По дългогодишна традиция, членове и симпатизанти на Български Национален Съюз, се качиха до гроба на Тодор Александров, за да почетат паметта му. Участие в мероприятието взеха и активисти на “Кръв и чест” Пловдив. Гробът, както и лобното място на легендарния водач на ВМРО, се намират в планината малко над село Сугарево, в близост до Мелник. 

Самото мероприятие се проведе в два дни, на 29 и 30 август. В късния следобед на 29-ти се проведе възпоменателна церемония. На нея първо се изказа Александър Петрев от Младежката организация на БНС. Основата на речта му бе свързана най-вече със завета на Тодор Александров, неговата саможертва за нашето бъдеще и дългът ни като националисти към поколенията след нас. След това взе думата лидерът на Софийската организация на БНС – Пламен Димитров. Той подчерта историческата стойност на ВМРО като организация и влиянието, което е имала в България и Европа по това време.

Освен церемонията, както всяка година, националистите организират поход и лагеруват в местността около гроба на войводата.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button