Протести и акции

Стига геноцид

Протестиращи пенсионериПротестиращи пенсионери щурмуват Министерски съвет

За пореден път хиляди пенсионери (между 3000 и 5000) се събраха в 11:00 ч. на протестен митинг пред храм-паметника “Александър Невски”.

За пореден път ние подкрепихме техните искания за увеличаване на пенсиите и тяхната актуализация от 1 януари 2007 г.

Протестиращите започнаха да се събират още от 10:30 ч. На импровизираната трибуна пред стълбите на храма говореха различни общественици и граждани. Недоволството на всички беше отправено към престъпната политика на правителството и решението да бъдат увеличени пенсиите с едва 8 %. Съвсем грубо изчислено това прави 8 лева допълнително за всеки, който до днес е получавал пенсия от 100 лева. Решението на правителството е също така пенсиите на 2,5 милиона пенсионери да бъдат увеличени от 1 юли, макар че увеличаването на цените  изпреварва тази дата. Или иначе казано, повече от 6 месеца възрастните хора трябва да преживеят със старите си пенсии от 100-200 лева в новите условия на “европейска” България.

Съвсем естествено недоволството на хората прерастна в спонтанно шествие към Министерския съвет, където правителството заседаваше и недоумяваше защо хората са недоволни. Неизменно сред протестиращото шествие бяха и младежите от Български Национален Съюз и Боян Расате. Достигайки Президентството след скандирания срещу президента и правителството, шествието проби полицейския кордон и щурмува Министерския съвет. Не след дълго полицията овладя положението.

Скандиранията на протестиращите буквално принудиха Боян Расате и присъединилия се малко по-късно Волен Сидеров, заедно с представител на пенсионерите, да внесат протестна декларация с пенсионерските искания. Под натиска на хората полицията отстъпи и те бяха допуснати в Министерския съвет.

За пореден път се потвърждава правилото, че продажните политици са глухи за неволите на обикновените хора и единствения начин да се разговаря с тях е чрез натиска на улицата.

Поздравяваме и нашите протестиращи съратници в град Пловдив!

ЗАЕДНО СРЕЩУ КОРУМПИРАНАТА СИСТЕМА

ДОЛУ ПРОДАЖНИТЕ ПОЛИТИЦИ

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button