Международна дейност

Среща на Съюз “Крепост Европа” в Будапеща обяви разширяването на организацията

Като изключителен успех можем да определим провелата се двудневна среща на Съюз “Крепост Европа” в Будапеща. Тя се състоя на 22 и 23 април, като на нея бяха представени организациите съоснователи от Унгария ( Легион Унгария / Légió Hungária), България (Български Национален Съюз), Чехия (движението “Националисти” / Nacionalisté) и Германия (проектът “Родина”, който е правоприемник на учредителите от германска страна и за който ще разкажем в настоящия текст). Единствено френските делегати от организацията съучредител “Националистите” (Les Nationalistes) бяха възпрепятствани да се включат, поради отменени в последния момент полети заради обстановката във Франция. Въпреки това, имаше връзка с тях и съобщението им за срещата бе получено. Гости от други европейски движения също присъстваха на събитието. 

Така, на четвъртата годишнина от създаването на Съюз “Крепост Европа” (който бе учреден на закрита среща на 20 април и официално обявен на пресконференция на 21 април 2019 г. в София), бе дадено началото на един нов етап от развитието на алианса. 

Първият блок от програмата бе за членовете на Съюза, като в него се разискваха основно технически въпроси свързани с разгръщането на една по-интензивна дейност и съответните решения и планове свързани с тях. Една от добрите новини дойде от Германия и тя е за окрупняване на националните сили там. Нашите съратници от партия “Десните” се присъединяват към партия НПД (Националдемократическа партия на Германия / NPD) и проекта “Родина” (Die Heimat). Зад това далеч не се крие просто една промяна на партийно название, а както казахме, едно окрупняване на националните сили в Германия, като под чадъра на Die Heimat ще се съберат и други по-малки регионални организации в страната. Същевременно това е и чудесна възможност за Съюз “Крепост Европа” да започне под някаква форма и официално сътрудничество с други обединения на европейски националисти, в които НПД е представена, като например мозъчният тръст Europa Terra Nostra (“Европа нашата земя”).

Вторият блок от програмата на първия ден бе предвиден за представяне и дискусии с организациите желаещи сътрудничество или присъединяване към Съюза. Свои представители бяха изпратили полските Автономни националисти (Autonomiczni Nacjonaliści), швейцарците от Фронт за национално действие (National Action Front), младежката френска организация Съюз на десните студенти (Rassemblement des Étudiants de Droite). Свои делегати имаха и руските националисти в изгнание от “Руски център”, репресирани от режимът в Москва. Организацията има представители в Украйна, Словакия, Унгария и други европейски държави. 

Освен изключително ползотворните разговори, най-положителното бе че две организации получиха официално статут на кандидат-членове на Съюз “Крепост Европа”. Полските Автономни националисти встъпиха в редиците на организацията. Тяхното членство е повече от добре дошло, тъй като организацията съосновател на Съюза от полска страна, към момента не е активна. Причина за това са серията репресивни действия от страна на властите. Част от членовете му, продължили своята активност, се вляха именно в редовете на Автономните националисти. Тук трябва да кажем, че това не е една организация, а мрежа от организации в тясно сътрудничество помежду си, обхванала редица населени места в цяла Полша. Другата формация която влезе в “Крепост Европа” като кандидат член – Фронт за национално действие (National Action Front) от Швейцария също е сходен тип обединение. И тя е мрежова структура организираща и координираща дейността на редица регионални организации в цяла Швейцария. Това може само да ни радва, тъй като открива нови възможности и дава много по-голяма гъвкавост на действията ни. С останалите присъствали организации ще си сътрудничим официално, както на ниво на Съюза, така и на индивидуално равнище. 

Третата част от програмата за деня премина в по-неформална атмосфера, лични разговори и дискусии и полезна обмяна на контакти и информация. На следващият ден от 11:00 часа в клуба на Легион Унгария се състоя пресконференция, на която всяка от организациите се представи накратко, бяха обявени резултатите от проведената предния ден среща и в края на събитието, журналистите имаха възможност да зададат своите въпроси. След края на пресконференцията домакините бяха предвидили културна програма за гостите от Европа. Тя започна с посещение на Площада на героите. Там всяка от делегациите поднесе запалена свещ на паметника на незнайния войн, като знак на уважение и братство с нашите унгарски съратници. Програмата продължи с посещение на някой от най-красивите забележителности на унгарската столица, за чиято история домакините разказваха. Като цяло това бе един изключително полезен уикенд. Унгарските съратници бяха организирали всичко безупречно, посрещането беше изключително топло и гостоприемно и безспорно ще остави чудесни спомени на всеки от гостите на събитието.

За четирите години на съществуване на Съюз “Крепост Европа” преминахме през доста трудности. От осезаемо по-сериозните репресии срещу нашите организации от страна на властите (като например опитът за забрана на БНС) и системните опити за саботаж на дейността ни, през двугодишните ковид рестрикции, възпрепятстващи нормалното пътуване в Европа и организационните активности във всяка страна, огромното негативно влияние на руската (или по-точно неосъветска) инвазия в Украйна, задълбочаващата се икономическа криза… Въпреки всичко, не просто успяхме да удържим фронта, но намирахме начин да си сътрудничим, да организираме заедно събития, да си помагаме и да работим методично и упорито за целите си. Ползите от това се видяха ясно на тази среща – вече растем и укрепваме, но това е само началото!

Най-добрата визитка на Съюз “Крепост Европа” са нещата, които правим. Сред тях са например най-значимите ежегодно провеждани събития на европейските националисти, които докарват до сляпа ярост враговете на нашата цивилизация. “Крепост Европа”, това е Денят на честта в Будапеща, Възпоменанието за жертвите на бомбения терор в Дрезден, Луковмарш в София, Черният блок на шествието за полския Ден на независимостта във Варшава, Форумът на Европа в Париж… “Крепост Европа”, това е ентусиазмът на новото поколение чешки националисти, това е и онази борба, в която с плам влизат и традиционно неутралните швейцарци. “Крепост Европа” – това е бастионът на нашата цивилизация, от който започва реконкистата! И все повече наши братя ще се присъединяват!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button