Международна дейност

Среща на “Крепост Европа” и демонстрация за Деня на труда в Дортмунд

В края на миналата седмица, две събития събраха европейски националисти от няколко държави в германския град Дортмунд. Първото от тях се проведе на 30 април. Това бе конгрес на Съюз “Крепост Европа”. В него взеха участие, не само организациите учредители от България (Български Национален Съюз), Германия (Партия “Десните”), Франция (движение “Националистите”), Чехия (организацията Народен и Социален Фронт, преименувала се на “Националисти”, след разрастването ѝ и присъединяването на нови групи националисти от няколко чешки града) и Унгария (“Легион Унгария”), но и представители на швейцарските организации “Национално действие” и “Младежка акция”, както и автономни националисти от Холандия. В първата половина на деня, преди да започне официалната част на конгреса, представителите на “Крепост Европа” проведоха и затворена работна среща, на която бяха обсъдени различни организационни въпроси и бъдещи планове свързани със Съюза.

Конгресът бе открит със силно встъпително слово на организаторите от местната структура на “Десните”. После всяка от организациите от Съюза представи накратко новото в развитието на своята дейност и стратегията, която следва. От българска страна, след представянето на домакините, доклад изнесе Пламен Димитров. Унгарските националисти бяха представени от Бела Инце, а французите от Пиер-Мари Бонно. Слово от чешка страна изнесе Сабина Лампрехтова. Участниците от Швейцария и Холандия също направиха презентации на своите движения. Някои от съпътстващите речи и изказвания ще публикуваме скоро и на български в страницата ни.

На следващият ден, стотици националисти от Дортмунд и близките населени места, изпълниха улиците на града, за да отбележат Деня на труда с протест срещу глобалистката машина. Демонстрацията организирана от “Десните” бе подкрепена и от младежката организация на НПД. На шествието останалите членове на Съюз “Крепост Европа” бяха представени със собствен блок. Също така, гостите от други европейски държави изнесоха речи пред германските националисти. От името на Български Национален Съюз слово държа Тодор Щраков.

Тодор Щраков държи реч на протеста срещу глобалистката машина в Дортмунд на Деня на труда

Самото шествие премина с обичайните за Германия абсурдни пречки, протакане и саботажи, създавани от полицията. В случая умишлено бавене на шествието, ограничаване на броя замена в последния момент, забрана на носенето им под ъгъл от 45 градуса, забрана на определени напълно законни скандирания, недопускане участниците да ходят в ясно определен строй и всевъзможни подобни разпореждания със съмнителна законност. За сметка на това, бе мобилизиран целият полицейски ресурс от региона, включително водни оръдия и хеликоптер. Въпреки това, шествието се проведе успешно, преминавайки през голяма част от града, включително и най-левичарския квартал. Това докара антифашистите до истерия, но всеки от опитите им да блокират проявата бе неуспешен. Крайната точка на маршрута бе Дорсфелд – районът, доказал се като бастион на национализма в Дортмунд. Там бяха държани и последните речи от организаторите, с които проявата приключи.

Може да се каже, че и двете събития бяха не само успешни, но и доста ползотворни за затвърждаване на здравите връзки и другарството между европейските националисти. А те са само началото на поредица от събития на Съюз “Крепост Европа”, които предстоят.

Подобни статии

Коментара

  1. Нямат място нито гнусото християнство,нито отвратителния комунизъм,нито каквато и да била пропаднала левичарска идея и други еврейски гадни лъжи!

  2. И днес е истинският национален празник.Присъединяването на България към Тристранният Пакт! Честит празник,съратници!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button