БНС

Срещата ни с Ники Горския

Както повечето от вас знаят, нашият съратник Ники Йовев имаше рожден ден на 10-и октомври. За съжаление обаче, като една от жертвите на скалъпен процес, той трябваше да посрещне празника зад решетките, заедно със Сашо и Васко.На 12 октомври, няколко човека от нас имаха възможност да отидат на свиждане на Ники (за което много благодарим на близките на момчетата). За съжаление с другите момчета успяхме да разменим само по няколко думи, тъй като времето силно ни ограничаваше, а искахме да се видим с рожденника. По това време Ники вече беше получил над двадесет картички от цялата страна за празника. Предаваме искрените му благодарности към всички, които са му писали.

Цялото свиждане продължи около 40 минути – време крайно недостатъчно за да поговорим както ни се иска с нашия приятел. Няма да ви разказваме за ежедневието в следствения арест, на всички в България са добре известни крайно мизерните условия в затворите. Няма и да предаваме дословно разговора ни с Горския. Друго е истински важното в случая. Когато се срещнахме с Ники, ние видяхме не един смачкан и отчаян човек, както много биха предположили. Напротив – срещу нас седеше един енергичен младеж, изпълнен с увереност и решителност. Уверяваме ви, че нашият другар не е отстъпил и на сантиметър от идеите ни и няма никакво намерение да се отказва от борбата. Предвид тежестта на ситуацията, духът му е наистина висок. Въпреки жестокия натиск, на който са подложени ежедневно, Ники и момчетата се държат изключително мъжки.

Всъщност, за тези от вас, които познават Горския това не е такава изненада – вие знаете колко силен характер е. Но да видиш тази вътрешна сила, така ярко изразена в подобна ситуация си е истинско вдъхновение. Ники може да ни служи само като пример – за твърдост и решителност.

А ако искате да направите нещо съвсем елементарно и просто, за да укрепите духа на момчетата, то можете да им изпратите писмо или картичка. Не е нужно да ги познавате лично, важна е подкрепата.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
X