Културно-просветна дейност

Проведе се първата лекция от поредицата “Спорт, Здраве, Национализъм”

На 24 септември се проведе първата част от поредицата лекции на тема “Спорт, Здраве, Национализъм” в щаба на Български Национален Съюз. Първата част се състоеше от един по-задълбочен и професионален поглед върху употребата на анаболни стероиди и влиянието им върху младежките организми. Неин лектор бе Георги Добриянов, дългогодишен спортист и национален активист, притежаващ богат опит и като личен треньор.

Публиката беше многобройна, състояща се предимно от младежи, желаещи да научат повече за това как да тренират и какви препарати да приемат. Лекторът не ги разочарова и в рамките на час и половина представи изключително увлекателно и подробно своите познания. Впечатление направи и начинът, по който бе решил да изложи иначе сложните биологични, химични и психологични фактори в тази тематика – както с подробни и научни диаграми, графики и чертежи, така също и със забавни картинки, които предразположиха младежите още отначало.

Първата точка, която Добриянов засегна, бе “Какво са хормоните?”, подробно представяйки ендокринната система на човека. Последва “Какво е тестостерона”, в която лекторът описа влиянието на тестостерона върху развитието на мъжа, репродуктивният хормон, психотропният хормон, определящ личността, механизмът на синтезиране в организма на тестостерона и тестостероновата дъга. 

В тази точка Добриянов констатира, че християнството е една от най-съществените причини мъжът да има високи нива на тестостерон – липсата на притеснения, липсата на зависти и лъсти, желанието да се изтърпи страданието докрай, всичко това прави мъжа онази стоическа персона, която атеистът никога не ще може да достигне.

Последваха още много и интересни въпроси, чието заключение бе: живейте здравословно, спортувайте редовно и не си позволявайте да минавате по краткия път. А този път е именно изкуственото стимулиране на тялото, което е изключително опасно за всеки човек. Георги Добриянов остави публиката впечатлена от неговите познания и след въпросите, които последваха заключението му, залата избухна в аплаузи.

Информация за следващите части от тази поредица ще намерите в профилите на БНС в социалните мрежи.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button