История

“Света Неделя” и лицето на комунизма

Има едно събитие в историята ни, при което за пръв път в пълнота се разкрива истинското лице на комунистическата заплаха плъзнала в България. То е ясен предвестник на това, което готвят комунистите за целия ни народ и което години по-късно ще се развихри с началото на т.нар. Народен съд. Това събитие е атентатът в църквата “Света Неделя”, извършен на 16 април 1925 г. (тогава Велики четвъртък). Зверство, потресаващо със своята кръвожадност и пълно поругаване на всичко свято за народа ни. Убитите са 213 души, ранените и осакатени са над 500 души. За дълго време, това е най-кървавият атентат в света. А БКП се превръща в първенец по извършени убийства сред всички организации в терористичната мрежа, която комунистите са изградили в цяла Европа.

В този атентат е унищожена голяма част от елита на българската армия, изнесъл войните за национално освобождение и обединение от 1912-1913 г. и 1915-1918 г. При нападението загиват 12 генерали – повече, отколкото армията ни губи за тези три войни. Сред жертвите има и деца. Този акт е наистина и много символичен – комунистите искат да унищожат всичко онова, което е въздигало народа ни – цвета на нацията, културата, вярата на българина.

За съжаление и днес се намират болшевишки мумии, които продължават да поругават паметта на жертвите и откровено лъжат и се мъчат всячески да изопачат истината за атентата. Едно зверство извършено от местни комунисти, които са били маша на болшевишката чума, плъзнала към Европа от СССР. Лъжите не се скъпят в опита да се отмие позора от лицето на БКП и днешните им наследници. Атентаторите са изкарвани едва ли не самодейци, които на своя глава са решили да действат. Стига се дори нагли лъжи, че валстите и царя едва ли не знаели за атентата, но решили да го допуснат. Само болшевик може да достигне до такава наглост в лъжите си. Ако Цар Борис III има вина, то това е че е помилвал твърде много комунистически дейци, спасявайки ги от смъртна присъда. А отплатата им видяхме след 1944 г.

Но колкото и да лъжат левите радикали, истината винаги изплува. А ние знаем и помним. Както жертвите, така и убийците, но и техните наследници, които и днес се опитват да изопачават историята и да убиват духовно нацията ни.

Комунистите и марксистите винаги ще си останат терористи и убийци. Защото най-дълбоката същност на тяхната идеология е унищожението. И това е многократно доказано от историята. Затова съпротивата срещу тях е наш дълг.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button