Чужбина

Руско имперско движение разкритикува доклада на МВнР на РФ обвиняващ европейски националисти в неонацизъм

В началото на месец май, руското външно министерство излезе с доклад, озаглавен „Неонацизмът – опасност за човешките права, демокрацията и върховенството на закона“, в който редица европейски националистически организации бяха обявени за неонацистки. По отношение на България, в доклада специално внимание е отделено на нашата Организация, като сме обвинявани във всевъзможни грехове. По дух, доклада по нищо не се отличава от обичайните пропагандни материали на организации от типа на БХК и други соросови структури. Във връзка с тази позиция на руското външно министерство, националистите от Руско имперско движение разпространиха официално изявление по случая. Представяме ви го с незначителни съкращения (пълният текст на изявлението на руски и английски, може да видите – ТУК: Заявление РИД в связи с докладом МИД РФ «Неонацизм – опасный вызов правам человека, демократии и верховенству права» ):

„В доклада разпространен от МВнР на РФ, под заглавие „Неонацизмът – опасност за човешките права, демокрацията и върховенството на закона“, много европейски партии и движения, които са изказвали подкрепа за Русия и руския народ, са обявени за „неонацисти“.

В списъкът на „неонацистите“ МВнР на РФ включи наши приятели и съюзници, като Британската национална партия (BNP), „Първо Британия“ („Britain First“), Национал-демократическата партия на Германия (NPD), унгарската партия „Йобик“, гръцката „Златна зора“, белгийската „Nation“, италианската „Forza Nuova“, Български Национален Съюз и други европейски дясно-консервативни организации.

Представители на някои от тези движения дори взеха участие в Международния руски консервативен форум, който се проведе в Санкт Петербург на 22 март 2015 г.

Руско имперско движение няма да изкаже своето „възмущение и безпокойство“ от действията на руското МВнР – подобна риторика е характерна за това министерство, което твърде често предава руския интерес в международните отношения, както и руските общности извън границите на Руската федерация. Това министерство положи значителни усилия в безплодно търсене на нацисти в чужди държави, вместо да прокарва и защитава руските интереси.

Ние вярваме, че благодарение на публикуването на този доклад, нашите европейски приятели и съюзници ще могат трезво да оценят истинската същност на режима на Путин, който е наметнал одеждите на „националното“ и „консервативното“, но в действителност в голяма степен е наследил много аспекти на комунистическото минало. В същото време се надяваме, че доклада няма да промени отношението на дясно мислещите европейци по отношение на руския народ и Русия, които в никакъв случай не бива да се отъждествяват изцяло с управляващия режима.

Ние заявяваме, че всички истински десни консервативни сили в Русия са готови да продължат и разширят сътрудничеството със сродни сили от цял свят, за да създадем заедно едно световно национал-консервативно движение.“

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
X